Κρίσιμο γεύμα για Μακρόν και Σολτς με… «κύριο πιάτο» τα ενεργειακά

Κρίσιμο γεύμα για Μακρόν και Σολτς με… «κύριο πιάτο» τα ενεργειακά

Η συμφιλίωση περνά… από το στομάχι για την περίπτωση του Εμανουέλ Μακρόν και του Όλαφ Σολτς. Μετά τους έντονους διαξιφισμούς στη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης Παρασκευής, φάνηκε ότι η άλλοτε κραταιά γαλλογερμανική συνεργασία περνά σοβαρή κρίση.

Μία πρώτη απόπειρα για κατευνασμό των εντάσεων αποτελεί το σημερινό γεύμα που θα παρατεθεί στο Ελιζέ στη 1 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος). Όπως σημειώνεται στα διεθνή ΜΜΕ, «κύριο πιάτο» του γεύματος Μακρόν – Σολτς θα αποτελέσει η ενεργειακή κρίση, αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Κατά την προσέλευση του Σόλτς δεν θα γίνουν γίνουν δηλώσεις από τους ηγέτες στον Τύπο — ούτε πριν, ούτε μετά, κατά το πρόγραμμα που δημοσιοποίησε την Τρίτη η γαλλική προεδρία, σύμφωνα με το Politico.

«Το γαλλογερμανικό ζευγάρι διαφωνεί», κι έτσι «έχει παραλύσει», διαπίστωνε προ ημερών, χωρίς να κρύβει την ανησυχία του, ο γάλλος πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτή τη στιγμή της ιστορίας να μην έχουμε Ευρώπη ενιαία και ισχυρή» κι αυτό «ξεκινά από καρποφόρο γαλλογερμανικό διάλογο», προειδοποίησε την Παρασκευή, μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Inter.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter