Κρήτη: «Γιατροί με βανάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλύψουν εφημερίες» – Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Κρήτη: «Γιατροί με βανάκι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να καλύψουν εφημερίες» – Η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ

Τραγικές είναι οι ελλείψεις που καταγράφονται στα νησιά, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για τα νοσοκομεία της Κρήτης, τα οποία υποφέρουν από κενά σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος οι προκηρύξεις δεν καταλήγουν πουθενά, καθώς υπάρχουν συνεχώς παραιτήσεις και υπογραμμίζει πως «η συνταγή κάλυψης είναι αύξηση μισθών, κίνητρα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ.

Επισκέφθηκα την Τετάρτη 27/3/2024 το νοσοκομείο του ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Δεν υπάρχει κανείς ογκολόγος. Οι ασθενείς για χημειοθεραπεία από το Ρέθυμνο είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Μεγάλη ταλαιπωρία και έξοδα. Υπηρετούν δύο παθολόγοι. Στα ΤΕΠ η παιδίατρος εξετάζει τα παθολογικά περιστατικά. Υπηρετούν μόνο δύο παθολόγοι. Στα ΤΕΠ είναι 1 γιατρός. Επίσης έχουν μόνο 2 ορθοπεδικούς, 2 ψυχιάτρους.

Την Πεμπτη 28/3/2024 επισκέφθηκα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου και συμμετείχαμε στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώθηκε στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ για τη σωτηρία της δημόσιας υγείας και πρόνοιας. Μαζικότατη συμμετοχή των εργαζόμενων και κατοίκων του νομού. Επισκέφτηκα νοσοκομεία. Η κατάσταση τραγική από πλευράς στελέχωσης.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ. 1 Αναισθησιολόγος, 1 παθολόγος, 2 καρδιολόγοι, 3 χειρουργοί, 1 παιδίατρος, 1 ακτινοδιαγνώστης που φεύγει με μετάθεση.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ. 1 παθολόγος που κάνει και εφημερίες στο νοσοκομείο

ΑΓΙΟΣΝΙΚΟΛΑΟΣ, 1 παιδίατρος, 1 ορθοπεδικός που κάνουν εφημερίες επίσης στον Άγιο Νικόλαο, ακτινολογικό κανένας γιατρός, στο φαρμακείο ένας μόνο βοηθός, στο μικροβιολογικό δύο γιατροί, 1 φύλακας. Επίσης σοβαρές ελλείψεις σε διοικητικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό και σε προσωπικό καθαριότητας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ. 1 αναισθησιολόγος, 1 παθολόγος, 1 καρδιολόγος. Ακάλυπτο το νοσοκομείο μισές ημέρες το μήνα από παθολόγο, καρδιολόγο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. 2 Αναισθησιολόγοι, 3 χειρουργοί, 3 νεφρολόγοι που εξυπηρετούν τους ασθενείς της ιδιωτικής μονάδας που έκλεισε, 2 ακτινολόγοι ο ένας φεύγει, παθολογική κλινική που καλύπτει όλο το νόμο.

ΠΡΟΝΟΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στην οποία φιλοξενούνται 80 άτομα με αναπηρία. Επικινδυνότητα με εισαγωγές ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα από εισαγγελική εντολή.

Μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. Προκηρύξεις γίνονται άγονες. Έχουνε συνεχώς παραιτήσεις. Η συνταγή κάλυψης είναι αύξηση μισθών, κίνητρα. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ αυτό που γίνεται. Γιατροί και άλλο προσωπικό με βανάκι μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο να καλύψουν εφημερίες. Συνεχείς διακομιδές ασθενών στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ.

Δείτε επίσης:

Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη – Ισόβια για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Κολωνός: Ένοχος για βιασμό και μαστροπεία ο Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης (Video)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (Video)

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ισόβια προτείνει η εισαγγελέας – Ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης

Ο ξαφνικός έρωτας του Μητσοτάκη για το Documento και άλλες ιστορίες

Απάντηση ομίλου Μαρινάκη μέσω editorial: Αγγελιοφόροι του Μητσοτάκη οι Μπρατάκος και Παπασταύρου

Είναι δυνατόν να μη πιστεύετε τον Μητσοτάκη;

Τσελέντης στο Documentonews.gr: Θα έχουμε μετασεισμούς από 4,5 Ρίχτερ στην Ηλεία για τις επόμενες εβδομάδες

Η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται για τα νούμερα της φτώχειας – Πανηγυρίζουν για την προβληματική ανάπτυξη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter