Κρήτη: Οδηγούνται σε λουκέτο παιδοχειρουργικές κλινικές – «Θα κινδυνέψουν παιδιά» προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ

Κρήτη: Οδηγούνται σε λουκέτο παιδοχειρουργικές κλινικές – «Θα κινδυνέψουν παιδιά» προειδοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ

«Καμπανάκι» χτυπά η ΠΟΕΔΗΝ για τις παιδοχειρουργικές κλινικές στην Κρήτη, οι οποίες οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο. Οι τρομερές ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αλλά και τα γενικότερα άλυτα προβλήματα, οδηγούν το ΕΣΥ σε πλήρη κατάρρευση.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της οι παιδοχειρουργικές κλινικές κλείνουν λόγω έλλειψης γιατρών, ενώ αυτή η κατάσταση επιφέρει μεγάλο κίνδυνο για παιδιά έως 15 ετών, αφού ακόμα και για μία επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα θα πρέπει να μεταφέρονται στην Αθήνα. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα τι πρόκειται να συμβεί για περιστατικά που χρήζουν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης και λόγω δυσμενούς υγείας δεν ενδείκνυται να διακομιστούν στην Αθήνα.

Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κλινική των Χανίων και για αυτήν του Πανεπιστημιακού Ηρακλείου οι οποίες καταρρέουν, αφού οδηγούνται στο κλείσιμο λόγω έλλειψης γιατρών. Ειδικότερα, «Η παιδοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων ξέμεινε με δύο παιδοχειρουργούς. Έναν επικουρικό και μία παιδοχειρουργό αποσπασμένη από το Πανεπιστημιακό Ηρακλείου Κρήτης. Η παιδοχειρουργική κλινική στο ΠΑΓΝΗ τα ίδια. Ένας γιατρός συνταξιοδοτήθηκε, ένας παραιτείται σε ένα χρόνο και ο τρίτος έγινε μέλος ΔΕΠ και μετακινείται στο ΑΤΤΙΚΟ.

Ζητήθηκε από την αποσπασμένη παιδοχειρουργό του νοσοκομείου Χανίων να κάνει εφημερίες στο ΠΑΓΝΗ και δήλωσε παραίτηση. Η συνάδελφος έχει 4 παιδιά και προβλήματα υγείας. Δεν είναι καθόλου εύκολη η μετακίνησή της από ΧΑΝΙΑ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Με τέτοια διαχείριση της μιζέριας οι δύο κλινικές τώρα θα βάλουν λουκέτο».

Ολόκληρη η δήλωση τοΥ Μιχάλη Γιαννάκου, προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ:

ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΘΟΥΝ.

Η ΚΡΗΤΗ διαθέτει δύο παιδοχειρουργικές κλινικές που εξυπηρετούν εκτός από την Κρήτη και όλα τα νησιά. Η μία στο νοσοκομείο των Χανίων και η άλλη στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Κλείνουν λόγω έλλειψης γιατρών παιδοχειρουργών. Τα παιδιά ηλικίας έως 15 χρονών είναι υποχρεωμένα και για μία σκωληκοειδίτιδα να έρχονται Αθήνα να χειρουργηθούν.

Μεγάλη η επικινδυνότητα για παιδιά που χρήζουν άμεσης χειρουργικής αντιμετώπισης με σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν ενδείκνυται η διακομιδή τους. Η παιδοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Χανίων ξέμεινε με δύο παιδοχειρουργούς. Έναν επικουρικό και μία παιδοχειρουργό αποσπασμένη από το Πανεπιστημιακό Ηρακλείου Κρήτης. Η παιδοχειρουργική κλινική στο ΠΑΓΝΗ τα ίδια χάλια. Ένας γιατρός συνταξιοδοτήθηκε, ένας παραιτείται σε ένα χρόνο και ο τρίτος έγινε μέλος ΔΕΠ και μετακινείται στο ΑΤΤΙΚΟ.

Ζητήθηκε από την αποσπασμένη παιδοχειρουργό του νοσοκομείου Χανίων να κάνει εφημερίες στο ΠΑΓΝΗ και δήλωσε παραίτηση. Η συνάδελφος έχει 4 παιδιά και προβλήματα υγείας. Δεν είναι καθόλου εύκολη η μετακίνησή της από ΧΑΝΙΑ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Με τέτοια διαχείριση της μιζέριας οι δύο κλινικές τώρα θα βάλουν λουκέτο.

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να στελεχώσει άμεσα και τις δύο παιδοχειρουργικές κλινικές. Θα κινδυνέψουν παιδιά. Θα ταλαιπωρούνται με διακομιδές γονείς και παιδιά τζάμπα. Για να ανακόψεις το κύμα φυγής γιατρών, νοσηλευτών και άλλων υγειονομικών, για να ενισχυθεί με προσωπικό το σύστημα χρειάζεται συνολική κυβερνητική παρέμβαση. Αυξήσεις μισθών, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, κίνητρα.

Διαβάστε επίσης: «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»: Ασφυξία στα νοσοκομεία – Έκκληση για χρήση μάσκας κάνει η ΠΟΕΔΗΝ

Κορονοϊός: Τι γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη JN.1 – Τα πιο κοινά συμπτώματα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter