Κρουαζιέρα θα σε πάω…

Κρουαζιέρα θα σε πάω…

Η υπουργός Πολιτισμού «ανακάλυψε» το πρόβλημα του υπερτουρισμού και του συνωστισμού στην Ακρόπολη αφού επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται στα κοινωνικά δίκτυα και δυσφημούνται η χώρα και το μνημείο. Ανέβηκε εσπευσμένα στον ιερό βράχο για να αναμασήσει αργότερα σε συνέντευξη «ναι μεν αλλά», «κάνουμε ό,τι μπορούμε», «υπομονή…», «δεν λύνονται τέτοια θέματα σε μία μέρα». Ήταν επίσκεψη ουσίας; Όχι. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, θα είχε πάρει μέτρα εδώ και μήνες γι’ αυτή την… ωρολογιακή βόμβα που με μαθηματική ακρίβεια θα έσκαγε. Η κ. Μενδώνη άλλωστε παρέλαβε το υπουργείο από… τον εαυτό της. Τι έκανε τέσσερα χρόνια για την Ακρόπολη εκτός από το να την τσιμεντώνει; Ήταν επίσκεψη επικοινωνίας; Ναι. Αρκεί να έχει να επιδείξει νούμερα επισκεψιμότητας. Αν για τον τουρίστα η περιήγηση στον ιερό βράχο είναι αρνητική εμπειρία… αυτό είναι ψιλά γράμματα.

Η κ. Μενδώνη άλλωστε δεν είχε σπεύσει τον Μάρτιο του 2020 άρον άρον στην Αρχαία Ολυμπία να ξεναγήσει τους 2.000 επισκέπτες κρουαζιέρας παρά τους υγειονομικούς κινδύνους λόγω Covid; Το Documento είχε αποκαλύψει (8.3.20) ότι το κρουαζιερόπλοιο είχε ξεκινήσει από τη Γένοβα ενώ στην Ιταλία τα κρούσματα είχαν ήδη αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Ο δήμαρχος Πύργου είχε επισημάνει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ότι το λιμάνι του Κατάκολου δεν διαθέτει θερμικές κάμερες ανίχνευσης πυρετού. Στη συνέχεια το πλοίο κατευθύνθηκε προς το Ισραήλ, όμως οι ισραηλινές αρχές δεν το δέχτηκαν. Ετσι, γύρισε στον Πειραιά! Οι επιβάτες έκαναν βολτούλες, ενώ ανέβηκαν και στην Ακρόπολη. Μέχρι που ειδοποιήθηκαν να επιστρέψουν γιατί οι αυστριακές αρχές ενημέρωσαν για κρούσμα Αυστριακού επιβάτη που είχε βρεθεί στην κρουαζιέρα. Ακολούθησαν και άλλα κρούσματα Covid.

Ολα για την επικοινωνία, όλα για μια φωτογραφία με κόσμο στην Ακρόπολη. Το ίδιο πρόσωπο ήταν και τότε υπουργός Πολιτισμού, το ίδιο είναι και τώρα που δεν παίρνει μέτρα για τις εικόνες ντροπής στο κορυφαίο μνημείο. Είναι η Λίνα Μενδώνη που θέλει να γίνει η «γαλάζια Μελίνα». Γελάνε και τα Μάρμαρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter