Κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα: Αντί της ΑΑΔΕ το… Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έφτασε στην άκρη του νήματος

Κύκλωμα εφοριακών στη Χαλκίδα: Αντί της ΑΑΔΕ το… Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ έφτασε στην άκρη του νήματος

Στο κάδρο των ευθυνών μπαίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος των εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες στη Χαλκίδα.

Μία υπόθεση που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το Documento, από τον περασμένο Ιούλιο αλλά, απ’ό,τι φαίνεται, ουδέποτε δόθηκε εντολή για έλεγχο από την ίδια την Αρχή. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που μία καταγγελία φτάνει στην ΑΑΔΕ και παραπέμπεται εσωτερικά σε διοικητικά όργανα ελέγχου (της ίδιας της Αρχής) για πιθανά πειθαρχικά αδικήματα και όχι στην Εισαγγελία.

Ωστόσο, μετά την εμπλοκή της ΕΛΑΣ, ήταν αδύνατο οι καταγγελίες μείνουν πειθαρχικές έρευνες και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Η σύλληψη της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, του υποδιευθυντή, 3 υπαλλήλων και δύο ιδιωτών έγινε το μεσημέρι της Τρίτης έπειτα από επιχείρηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. στα Δύο Δέντρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Χαλκίδας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Η προϊσταμένη – «εκλεκτή» Πιτσιλή

Η υπόθεση της Χαλκίδας ερευνήθηκε μυστικά από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας και έτσι έγιναν παρακολουθήσεις τηλεφώνων και κανονική έρευνα που οδήγησε σε συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγεται και η προϊσταμένη της ΔΟΥ, η οποία είχε τοποθετηθεί με απόφαση του ίδιου του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, πριν από περίπου έναν χρόνο μάλιστα με «ειδική Αιτιολογία».

Διαβάστε περισσότερα: «Εκλεκτή» του Πιτσιλή η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας – Τοποθετήθηκε «με ειδική αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ» (Έγγραφο)

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Οι εφοριακοί και οι ιδιώτες δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιασμούς επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το κύκλωμα λειτουργούσε με ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, ενώ είχε στηθεί και υπό ομάδα αποτελούμενη από δύο μέλη. Η αρχηγός, προϊστάμενη των υπαλλήλων, φέρεται να είχε αναλάβει το συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε στη ΔΟΥ Χαλκίδας κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το συνολικό χρηματικό ποσό των -78.795- ευρώ,
  • -10- κινητές τηλεφωνικές συσκευές,
  • -4- σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,
  • πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και
  • δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί -17- περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους -95.600- ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Διαβάστε περισσότερα: Μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηµατίες

Δείτε επίσης: Η μαφία της ΑΑΔΕ και στη Χαλκίδα: Πώς η ΕΛΑΣ ξεσκέπασε το κύκλωμα που εκβίαζε επιχειρηματίες – Επιβεβαίωση των αποκαλύψεων του Documento

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter