Κύπελλο Αγγλίας: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το τρόπαιο και βγήκε Ευρώπη (2-1 την πρωταθλήτρια Σίτι)

Κύπελλο Αγγλίας: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε το τρόπαιο και βγήκε Ευρώπη (2-1 την πρωταθλήτρια Σίτι)

Η «κόκκινη» πλευρά του Μάντσεστερ πανηγυρίσει σήμερα για την κατάκτηση του 13ου Κυπέλλου Αγγλίας από την Γιουνάιτεντ που νίκησε στον τελικό του Γουέμπλεϊ παρουσία 80.000 θεατών την συμπολίτισσα της Σίτι με 2-1.

Η Γιουνάιτεντ στο πρώτο μέρος με άριστη αμυντική λειτουργία αιχμαλώτισε την Σίτι που δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να απειλήσει την εστία του Ονάνα. Παράλληλα οι «Κόκκινοι» μόλις έκλεβαν μπάλες έβγαζαν αμέσως βαθιές μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας που ως συνήθως έπαιζε πολύ ψηλά στο γήπεδο. Με τους ταχύτατους Γκαρνάτσο και Ράσφορντ, η ομάδα του Τεν Χάαγκ δημιουργούσε πολλά προβλήματα στους «Πολίτες». Και κάπως έτσι πέτυχε τρία γκολ στο πρώτο 45λεπτο εκ των οποίων μέτρησαν τα δύο. Στο 30’ ο Γκαρνάτσο κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και το πείσμα του δικαιώθηκε καθώς εκμεταλλεύτηκε την κακή συνεννόηση Γκβάρντιολ με Ορτέγκα και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ. Τρία λεπτά μετά, ο Ράσφορντ από πάσα του Γκαρνάτσο που έφυγε στον κενό χώρο, πέτυχε γκολ αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ του Αργεντινού στο ξεκίνημα της φάσης.

Η Σίτι δεν έβαλε μυαλό και στο 39’ από βαθιά μπαλιά του Νταλότ ο Γκαρνάτσο και πάλι έφυγε μπροστά, γύρισε στον Φερνάντες κι αυτός με μια στον Μέινου που με έξοχο πλασέ έγραψε το 2-0 προκαλώντας πολλά νεύρα στον Πεπ Γκουαρδιόλα…

Στο β’ μέρος ο Γκουαρδιόλα ξεκίνησε με δύο αλλαγές με τη Σίτι να προσπαθεί να πιέσει και τη Γιουνάιτεντ να ψάχνει τη βαθιά μπαλιά στο κενό χώρο. Με την είσοδο του Ντόκου, η Σίτι έγινε πιο πιεστική και δημιουργική και στο 53’ είχε δοκάρι σε σουτ του Χάαλαντ στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 59’ ο Ονάνα έδιωξε εντυπωσιακά δυνατό σουτ του Γουόκερ. Στο 64’ η Σίτι έχασε την 2η πολύ μεγάλη ευκαιρία της, όταν ο Φόντεν έβγαλε τον Αλβαρες τετ α τετ με τον Ονάνα αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ. Η πίεση της Σίτι έφερε το γκολ στο 87’ με τον κορυφαίο παίκτη της τον Ντόκου με σουτ σε ένα γκολ που φέρει ευθύνη ο Ονάνα. Όμως η Γιουνάιτεντ άντεξε και πήρε το τρόπαιο.

Ο Ντάρλει «κιτρίνισε» τους Μέινου, Αλβαρες.

Μάντσεστερ Σίτι: Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακέ (46’ Ακάνζι), Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Κόβασιτς (46’ Ντόκου), Σίλβα, Ντε Μπρόινε (56’ Αλβαρες), Φόντεν, Χάαλαντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες (73’ Εβανς), Μπισάκα, ΜακΤόμινεϊ (93’ Μάουντ), Άμραμπατ, Γκαρνάτσο (93’ Λίντελοθ), Φερνάντες, Μέινου, Ράσφορντ (73’ Χόιλουντ).

Διαβάστε επίσης 

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Πρώτο συναπάντημα σε τελικό Final 4 – Η ημέρα και η ώρα του ματς

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Το βραβείο της σιωπής

Ακόμα και το κυβερνητικό παρατηρητήριο τιμών διαψεύδει Μητσοτάκη για τη φέτα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter