Κύπρος: Επεισόδια στη «νεκρή ζώνη» – Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες του ΟΗΕ

Κύπρος: Επεισόδια στη «νεκρή ζώνη» – Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν σε άνδρες του ΟΗΕ

Eπεισόδια σημειώθηκαν στην Πύλα το πρωί της Παρασκευής όταν μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών προσπάθησαν να εμποδίσουν τις παράνομες κατασκευαστικές εργασίες, που ξεκίνησε στην περιοχή το ψευδοκράτος.

Σε ανακοίνωση της η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) αναφέρει ότι καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ και τις ζημιές σε οχήματα από την τουρκοκυπριακή πλευρά το πρωί της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έλαβε χώρα εντός της ουδέτερης ζώνης κοντά στην Πύλα, καθώς οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ εμπόδισαν τις μη εξουσιοδοτημένες κατασκευαστικές εργασίες στην περιοχή.

Η UNFICYP καλεί την τουρκοκυπριακή πλευρά να σεβαστεί την εξουσιοδοτημένη αρχή της αποστολής εντός της νεκρής ζώνης του ΟΗΕ, να απέχει από οποιεσδήποτε ενέργειες που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω την ένταση και να αποσύρει αμέσως όλο το προσωπικό και τα μηχανήματα από τη νεκρή ζώνη του ΟΗΕ.

Η αποστολή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή, σύμφωνα με το philenews.com.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter