Κύπρος: Ήταν το 6ο και μοιραίο χτύπημα στο πέρασμα των χρόνων κατά του Μαυρομιχάλη – Νο1 στόχος

Κύπρος: Ήταν το 6ο και μοιραίο χτύπημα στο πέρασμα των χρόνων κατά του Μαυρομιχάλη – Νο1 στόχος

Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, γνωστός και ως «Αλεξούι» έπεσε νεκρός το βράδυ της Τρίτης από σφαίρα ελεύθερου σκοπευτή που του έστησε καρτέρι από σημείο απέναντι από την πολυκατοικία που διέμενε στο Στρόβολο (Κύπρος), αναζητώντας την κατάλληλη στιγμή για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου που έφερε το όνομα του.

Όπως αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα «Reporter»:

«Αν έπρεπε να κατατάξουμε το όνομα του Αλέξη Μαυρομιχάλη στη πυραμίδα των προσώπων που κρατούσαν τα σκήπτρα της νύχτας στη Λευκωσία, τότε το όνομα του θα βρισκόταν στην κορυφή. Εξού και η στυγερή δολοφονία του που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Στρόβολο, όπου διέμενε, έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, όχι μόνο για όσους τον γνώριζαν, αλλά και για την ίδια την Αστυνομία. Και αυτό διότι, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, συχνά πυκνά αποτελούσε στόχο εγκληματικών ενεργειών, εντούτοις θεωρείτο δύσκολο στόχος, λόγω των μέτρων ασφαλείας που λάμβανε, τόσο κατά τις μετακινήσεις του, όσο και στον χώρο διαμονής του.»

Δεύτερη δολοφονία μέσα σε δύο 24ωρα

Ωστόσο, όπως στην περίπτωση της ενέδρας θανάτου του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου, που έπεσε νεκρός 37 ώρες νωρίτερα στη Λεμεσό, ο ή οι δράστες, ακολούθησαν το ίδιο modus operandi. Δηλαδή, είχαν μελετήσει εκ των προτέρων καλά τις κινήσεις του στόχου, που προφανώς παρακολουθούσαν, και εκμεταλλεύτηκαν τις «αδύνατες» στιγμές τους.

Από τη μία, γνώριζαν πως o Καλογερόπουλος πηγαίνει καθημερινά για περπάτημα ή κολύμπι στο παραλιακό μέτωπο, χωρίς να συνοδεύεται από οποιοδήποτε πρόσωπο. Γνώριζαν πως στις οκτώ το πρωί, όταν αποφάσισαν να εκτελέσουν το θύμα, δεν ήγειραν υποψίες, αγνοώντας την ίδια ώρα πως θα υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες.

Από την άλλη, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, γνωστός ως Αλεξούι, συνοδευόταν πάντα από διάφορα πρόσωπα και είχε αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Έτσι, έστησαν καρτέρι σε κοντινό σημείο της πολυκατοικίας που διαμένει στο Στρόβολο, αναμένοντας την κατάλληλη στιγμή. Ο ελεύθερος σκοπευτής, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πιθανόν να βρισκόταν σε απέναντι παρακείμενο ανοιχτό χώρο από την πολυκατοικία και κρυμμένος πίσω από δέντρο, ενώ όταν σε κάποια στιγμή το θύμα βγήκε στο μπαλκόνι του, τότε πάτησε τη σκανδάλη από μακρινή απόσταση.

Με μόνο μια σφαίρα, ο επαγγελματίας εκτελεστής, έπληξε τον Αλέξη Μαυρομιχάλη στην κοιλιακή χώρα, ο οποίος μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ωστόσο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου υπέκυψε στα τραύματα του.

Και στις δύο δολοφονίες, οι δράστες εγκατέλειψαν το μέρος και στη συνέχεια παρέδωσαν στις φλόγες το όχημα που χρησιμοποίησαν, που και στις δύο περιπτώσεις ήταν κλοπιμαίο, ενώ το σημείο που επέλεξαν να θέσουν φωτιά στα οχήματα, ήταν άμεσα προσβάσιμο στον αυτοκινητόδρομο.

Τα ερωτήματα στο κάδρο

Οι κοινοί παρονομαστές των δύο εγκλημάτων, αναπόφευκτα δημιούργησαν τεράστια ερωτήματα και οδήγησαν στην πιθανή διασύνδεση των εγκλημάτων. Πέραν όμως τούτου, αυτό που δημιούργησε μεγάλο ερώτημα, είναι το γεγονός ότι δολοφονήθηκαν με διαφορά 37 ωρών, δύο πρόσωπα, που ο κάθε ένας τους, θεωρείτο δυνατό όνομα στην Επαρχία του, σε σχέση με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και μάλιστα, όπως μας ανέφεραν πρόσωπα από το περιβάλλον τους, διατηρούσαν φιλικές σχέσεις.

Το γεγονός πως δολοφονήθηκαν δύο δυνατά ονόματα της νύχτας μέσα σε λίγες ώρες και δεδομένου των κοινών σημείων που προκύπτουν από τα δύο εγκλήματα, βάζει στο κάδρο των ανακριτών συγκεκριμένο ερώτημα, που ενδεχομένως να αποτελούν κλειδί. Υπογράφηκαν και ανατέθηκαν σε ξένους εκτελεστές τα δύο συμβόλαια θανάτου από τον ίδιο ή τους ίδιους ηθικούς αυτουργους;

Από την άλλη, αν δεν συνδέονται τα δύο εγκλήματα, ανεξαρτήτως των κοινών παρονομαστών, τότε θα μπορεί να πει κάποιος πως πρόκειται για χρονική συγκυρία, αλλά όχι όμως ακριβώς τυχαία. Και αυτό διότι, τόσο στην δολοφονία Καλογερόπουλου όσο και στη δολοφονία Μαυρομιχάλη, οι δράστες είχαν σχέδιο, που προφανώς μελετήθηκε αρκετά καλά, και οι δράστες δεν έδρασαν με ερασιτεχνικό σχέδιο ή εν βρασμώ ψυχής. Ειδικότερα, στην περίπτωση του Αλέξη Μαυρομιχάλη, επρόκειτο για ελεύθερο σκοπευτή, πιθανόν εισαγόμενο, ο οποίος πέραν του ότι έπρεπε να μελετήσει τις κινήσεις του και να γνωρίζει ότι ο στόχος θα βρισκόταν στην οικία του, αναζητούσε την κατάλληλη στιγμή για να πατήσει τη σκανδάλη. Συνεπώς, για κάτι τέτοιο, χρειάζεται χρόνος.

Επιπρόσθετα, στο σενάριο τα δύο εγκλήματα να συνδέονται μεταξύ τους, στο κάδρο μπαίνει ακόμα ένα ερώτημα. Ποιος ο κοινός εχθρός των δύο και ποιο το κίνητρο, αφού πρόκειται για δύο ονόματα που δραστηριοποιούνταν σε ξεχωριστές Επαρχίες.

Σε κάθε περίπτωση, από τις δύο δολοφονίες εξάγεται το συμπέρασμα πως οι δράστες δεν υπολόγισαν τίποτα και κανένα. Στη Λεμεσό έδρασαν μπροστά στα μάτια των πολιτών, μάλιστα σε ώρα αιχμής, και στη Λευκωσία χτύπησαν σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, την ώρα που η Αστυνομία, θεωρητικά, είχε λάβει μέτρα λόγω του αναβρασμού που υπήρχε και συνεχίζει να υπάρχει. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά καιρούς εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη υπήρχαν πληροφορίες περί δολοφονίας του, ωστόσο φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως διαπράχθηκαν δύο δολοφονίες σε διάστημα 37 ωρών και οι μυστικές υπηρεσίες της Αστυνομίας που ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα, δεν είχαν οποιεσδήποτε πληροφορίες προς αυτή τη κατεύθυνση, ούτε στο μεσοδιάστημα της πρώτης με της δεύτερης δολοφονίας.

Ήταν το έκτο και μοιραίο χτύπημα στο πέρασμα των χρόνων κατά του Μαυρομιχάλη-Νο1 στόχος

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μαυρομιχάλης, γνωστός ως Αλεξούι, βρέθηκε στο στόχαστρο. Αντιθέτως, λόγω της δυναμικής που απέκτησε με το πέρασμα των χρόνων, άνοιξε λογαριασμούς και απέκτησε εχθρούς που ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση, ενώ θεωρείτο βαρυσήμαντο πρόσωπο, τόσο για άτομα της νύχτας όσο και για την Αστυνομία.

Σε βάρος του Μαυρομιχάλη, έχουν καταγραφεί μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες, με την αρχή να γίνεται το 2004, ενώ η τελευταία, πριν την δολοφονία του, τον Φεβρουάριο του 2015, ήταν όταν άγνωστοι εκτόξευσαν κατά της οικίας του ρουκέτα, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο φρουρός του. Ωστόσο, πέραν των εγκληματικών ενεργειών, συχνά πυκνά, προειδοποιείτο πως ενδεχομένως να αποτελούσε στόχο.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, στο 2004, δυο Ελλαδίτες εκτελεστές του είχαν στήσει ενέδρα θανάτου έξω από κατάστημα ελαστικών. Ο ένας εκ των δυο εκτελεστών, είχε πατήσει την σκανδάλη από απόσταση περίπου ενάμιση μέτρου, εντούτοις το πιστόλι πιάστηκε στη φόδρα του μπουφάν που είχε τυλιγμένο μέσα και ως εκ τούτου το σχέδιο δολοφονίας απέτυχε.

Την επόμενη ημέρα, οι δυο εκτελεστές βρέθηκαν και πάλι στο ίδιο σημείο, προκειμένου να προσπαθήσουν ξανά να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου. Ωστόσο, συνελήφθησαν από την Αστυνομία και οι δυο κατονόμασαν συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκαν οι φωτογραφίες του Αντώνη Φανιέρου και του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2006, ένα θανατηφόρο με θύμα 39χρονο ντελιβερά, έμελλε να αποκαλύψει άλλο ένα σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του.

Ο 39χρονος είχε στην κατοχή του ένα τσαντάκι, μέσα στο οποίο είχε ένα έμφορτο πιστόλι, τύπου Taurus Brazil, αριθμό φυσιγγίων και αριθμό κινητών τηλεφώνων. Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα για το ποιος ήταν ο 39χρονος.

Ο βαλλιστικός έλεγχος στο έμφορτο πιστόλι ταυτοποιήθηκε με κάλυκες που εντοπίστηκαν στη σκηνή του φόνου των Κλέωνα Παπαδόπουλου και Χρίστου Λεβεντόπουλου, που διαπράχθηκε στις 11 Ιουλίου 2007. Οι δύο άνδρες έπεσαν νεκροί από σφαίρες αγνώστου, στην είσοδο γνωστού ξενοδοχείου στον παραλιακό της Λεμεσού. Η Αστυνομία θεώρησε ότι εξιχνίασε το φόνο και στη συνέχεια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 39χρονος ήταν επαγγελματίας εκτελεστής.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα όπου διέμενε ο 39χρονος στη Λεμεσό, η Αστυνομία εντόπισε δύο αυτόματα πυροβόλα όπλα, ένα πιστόλι τύπου Zastava, αριθμό σιγαστήρων, γεμιστήρων, φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, κινητών τηλεφώνων, καρτών κινητής τηλεφωνίας και ποσότητα ναρκωτικών. Εντόπισε επίσης φωτογραφίες με πρόσωπα, που όπως εκτιμήθηκε τότε από την Αστυνομία, θα αποτελούσαν στόχο του και επρόκειτο για επαγγελματία εκτελεστή. Στο διαμέρισμα του εντοπίστηκαν και χάρτες καθώς και σχέδια διαδρομών.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της υπόθεσης, η Αστυνομία διαπίστωσε ότι το θύμα του θανατηφόρου δυστυχήματος, διατηρούσε διαμερίσματα, τόσο στη Λευκωσία όσο και στη Λάρνακα. Στην έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα στη Λευκωσία εντοπίστηκε επίσης αθλητική τσάντα η οποία περιείχε ένα αυτόματο όπλο τύπου Uzi, γεμιστήρα και αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. Εντοπίστηκε επίσης φωτογραφία του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ο οποίος, όπως λέχθηκε τότε, ήταν ο επόμενος στόχος.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 4 Σεπτεμβρίου 2008, σε βάρος του Αλέξη Μαυρομιχάλη καταγράφεται ακόμη μια εγκληματική ενέργεια. Το Αλεξούι βρισκόταν στο σωματείο Διγενή Μόρφου στη λεωφόρο Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία, όπου εκείνο το βράδυ διεξαγόταν ο αγώνας για το Champions League Ανόρθωση-Ίντερ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Μαυρομιχάλης και άλλα πέντε άτομα, εξήλθαν από το σωματείο. Εκείνη την στιγμή, οι δολοφόνοι που του είχαν στήσει καρτέρι, έριξαν εναντίον του ριπή, απέναντι από το κοιμητήριο, πετυχαίνοντας τον στόχο ωστόσο στο πόδι, ενώ τραυματίστηκε και ένας φίλος του.

Το 2015, ήταν η χρονιά που εκτοξεύθηκε κατά της οικίας του η ρουκέτα, ωστόσο ένα χρόνο μετά, το 2016, βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ξένων εκτελεστών, και συγκεκριμένα Σέρβων, που έφθασαν στην Κύπρο για να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Κατόπιν συγκεκριμένων πληροφοριών που είχε ενώπιον της η Ιντερπόλ από παρακολουθήσεις τηλεφώνων, σήμανε συναγερμό στις Αρχές της Κύπρου, δίνοντας μάλιστα ονόματα εμπλεκόμενων προσώπων, αριθμούς εγγραφής οχημάτων, καθώς και ώρες αφίξεων εκτελεστών. Επίσης, η Ιντερπόλ έδωσε μέχρι και το σχέδιο δράσης των εκτελεστών, οι οποίοι έκαναν λόγο για «δύσκολο στόχο αλλά εφικτό», καθώς και ακριβείς συνομιλίες μεταξύ του καθοδηγητή από την Κύπρο με τον ένα εκ των εκτελεστών.

Πέραν του Μαυρομιχάλη, στόχο αποτελούσαν και δύο φίλοι του, ωστόσο λόγω διαρροών που έγιναν από πλευράς Αστυνομίας προς τον υπόκοσμο, σε συνδυασμό με την γκάφα αστυνομικού που τηλεφώνησε κατά λάθος στον πληρωμένο δολοφόνο, το στρατόπεδο των εκτελεστών άλλαξε στο παρά πέντε το σχέδιο του και έτσι οι δολοφόνοι αποχώρησαν χωρίς αποτέλεσμα. Εντούτοις, όταν αφίχθηκαν την πρώτη φορά στην Κύπρο οι Σέρβοι εκτελεστές, επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον Μαυρομιχάλη έξω από καφετέρια στη Λευκωσία, χωρίς να τα καταφέρουν.

Πάντως, με βάση τα στοιχεία από την σύγχρονη εγκληματικότητα, δεν καταγράφηκαν τόσες απόπειρες φόνους ή σχεδιαζόμενες δολοφονίες σε βάρος άλλου προσώπου που είχε ή έχει ανάλογες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Πηγές: https://reporter.com.cy/

  1. Διατηρούσαν φιλικές σχέσεις Αλεξούι και Καλογερόπουλος-Το modus operandi των δολοφόνων στο επίκεντρο
  2. Ήταν το έκτο και μοιραίο χτύπημα στο πέρασμα των χρόνων κατά του Μαυρομιχάλη-Νο1 στόχος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter