Κύριε Διαματάρη, θα παραδεχτείτε επιτέλους και το ότι καταπατάτε το ασυμβίβαστο;

Ο Αντώνης Διαματάρης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος επί των αποδήμων, Αντώνης Διαματάρης παραδέχτηκε μετά από τον τεράστιο σάλο που προκλήθηκε ότι δεν διαθέτει τελικά πανεπιστημιακό τίτλο από το Columbia, όπως περήφανα παρουσίαζε στο βιογραφικό του.

Ο κατά τα δικά του - όπως αποδείχθηκε - λεγόμενα «άριστος» υφυπουργός, προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναγκάστηκε να μαζέψει ό,τι μπορούσε να περισώσει, προσπαθώντας να χτυπήσει στο θυμικό των απανταχού Ελλήνων.

Ναι μεν παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Columbia αλλά… δεν το ολοκλήρωσε εξαιτίας οικονομικών λόγων. Λυπάται μάλιστα όπως ισχυρίζεται, αν η διατύπωση στο βιογραφικό του προκάλεσε οποιαδήποτε «παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών».

Αν όντως λυπόταν δεν θα άφηνε εξ΄αρχής το παραμικρό περιθώριο παρερμηνείας. Θα το έγραφε ξεκάθαρα. Παρακολούθησα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Columbia αλλά δεν το ολοκλήρωσα. Ή απλώς δεν θα το ανέφερε καθόλου.

Άλλωστε τόσα χρόνια εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας» δεν μπορούσε να καταλάβει αν δυο αράδες δημιουργούσαν σύγχυση για την αλήθεια;

Σαφώς και γνώριζε ο υφυπουργός. Σαφώς και ήθελε να δείξει ότι είναι ένας ακόμη άριστος της κυβέρνησης των αρίστων.

Συν τοις άλλοις, ο κ. Διαματάρης δεν μας διευκρίνισε ποτέ ποιά χρονιά παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Όπως προκύπτει, αυτό συνέβη είτε πριν είτε μετά την αγορά του «Εθνικού Κήρυκα». Την ακριβή ημερομηνία δε θα τη μάθουμε ποτέ.

Αυτό όμως που ξέρουμε, καθώς προκύπτει από επίσημα έγγραφα, είναι ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών καταπατά νόμους και Σύνταγμα ως προς το «ασυμβίβαστο».

Το Σύνταγμα αλλά και ο ίδιος ο νόμος για το «επιτελικό κράτος» που τόσο πολυδιαφήμισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο Διαματάρης για το… βιογραφικό του.

Μέλη της κυβέρνησης απαγορεύεται να ασκούν οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική ή επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο Αντώνης Διαματάρης όμως παραμένει σε δυο εταιρείες διευθύνων σύμβουλος. Εμφανίζεται ακόμα ως CEO στην εταιρεία που εκδίδει τον «Εθνικό Κήρυκα», την εφημερίδα του δηλαδή, αλλά και στην εταιρεία Diamataris Properties Ltd. 

Ο κ. Διαματάρης επικαλείται «οικονομικούς λόγους» για τη μη ολοκλήρωση των σπουδών του στο Columbia. Παρόλα αυτά, όπως αποκαλύψαμε, καταφέρνει το 1979 να αγοράσει μια εφημερίδα και λίγα χρόνια μετά, το 1983, να πάρει δάνειο και μέσω της Diamataris Properties Ltd. να αγοράσει ακίνητα στο Κουίνς του Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη. Για δυο δεκαετίες η εφημερίδα και η έδρα της άνω εταιρείας βρίσκονταν εκεί.

Το 2005 και πάλι μέσω της Diamataris Properties Ltd., αγοράζει έναντι 3.135.000 δολαρίων το ακίνητο στο οποίο στεγάζονται μέχρι και σήμερα τα γραφεία του “Εθνικού Κήρυκα”. Τα παλαιότερα ακίνητα, τα είχε πουλήσει έναν χρόνο πριν έναντι 10.800.000 δολαρίων.

Παρά το ότι οι νόμοι είναι ξεκάθαροι, ο υφυπουργός τους καταπά. Τους κάνει κουρελόχαρτο και τους πετάει στα σκουπίδια. Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν θα έκανε σίγουρα με το πτυχίο του από το Columbia, αν δηλαδή το είχε αποκτήσει. Υποθέτουμε πως αυτό θα κοσμούσε σήμερα κάποιον τοίχο στο γραφείο του στο υπουργείο. Ίσως να το είχε κάνει και… φέιγ βολάν στα social media προς απόδειξη της «Μητσοτακικής» αριστείας του.

Ο Διαματάρης όσο και ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τηρούν σιωπή ιχθύος για το ασυμβίβαστο. Αποτελεί προσωπική τους επιλογή να μην απαντήσουν στις αποκαλύψεις του Documento. Και αυτό καθιστά και τους δυο υπόλογους στον ελληνικό λαό. Ίσως περισσότερο τον κ. Δένδια, διότι ο κ. Διαματάρης δεν εκλέχτηκε. Απλά, τοποθετήθηκε. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.