Κύριε Μητσοτάκη έχετε μήνυμα από τον Ζόραν Ζάεφ (Video)

Κύριε Μητσοτάκη έχετε μήνυμα από τον Ζόραν Ζάεφ (Video)

Ένα συγκεκριμένο μήνυμα έστειλε ο Ζόραν Ζάεφ, πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, κατά τη χθεσινή παρέμβασή του στις εκδηλώσεις του ιδρύματος του Αλέξη Τσίπρα για τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Και το μήνυμα δεν ήταν άλλο από την κύρωση των τριών μνημονίων που οφείλει να κάνει η Ελλάδα και στη συγκεκριμένη περίπτωση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών που όπως διαβεβαιώνει η κυβέρνηση βρίσκεται σε ισχύ.

Βέβαια, η επικύρωση των μνημονίων αυτών δεν συνδέεται τόσο με τη νέα εξέλιξη και επικράτηση του εθνικιστικού VMRO στη γειτονική χώρα, όσο στην απροθυμία του Έλληνα πρωθυπουργού να δυσαρεστήσει τους ακροδεξιούς, τους άλλοτε «μακεδονομάχους» που κατέβαζε στους δρόμους.

Όπως ανέφερε χθες ο Ζόραν Ζάεφ:

«Το μήνυμα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εφόσον υποστηρίζει τη Βόρεια Μακεδονία στην Ευρωπαϊκή της προοπτική, στο μονοπάτι προς την Ευρώπη και αγωνίστηκε για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και των Δυτικών Βαλκανίων και κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει αυξηθεί η οικονομική συνεργασία. Και ο ελληνικός εναέριος χώρος καλύπτει και το δικό μας. Αυτά είναι τα τρία μνημόνια. Πρακτικά τα κάνουν αλλά δεν θέλουν να τα ψηφίσουν. Εννοείται τη συμφωνία να κυρωθεί στο κοινοβούλιο. Τρία μνημόνια.

  1. Ότι η Ελλάδα δέχεται να καλύπτει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας με την ελληνική αεροπορία
  2. Ότι θα δουλέψει για να αυξηθεί η οικονομική συνεργία μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Ελλάδας και το κάνουν ήδη γιατί έχουν αυξηθεί οι επενδύσεις
  3. Θα βοηθήσουν τη Βόρεια Μακεδονία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Δείτε το Video:

Διαβάστε επίσης:

Πήρε τα… πόμολα μαζί και τον πίνακα φεύγοντας ο Αυγενάκης (Photos)

Ισραήλ: Γνώριζαν για την επίθεση της Χαμάς προ της 7ης Οκτωβρίου 2023;

Κασσελάκης κατά Κούγια: «Δεν υπάρχει τίποτα ‘αντρικό’ στην παραδοχή Λύτρα»

Με επίσκεψη στο υπ. Ανάπτυξης ο Μητσοτάκης τρέχει να στηρίξει τον Θεοδωρικάκο μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Πυρ ομαδόν Βερβεσού, Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Αρείου Πάγου για την υπόθεση Λύτρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter