Κύρτσος για δίωξη Βαξεβάνη και ελευθερία του Τύπου: Είμαστε η Ουγγαρία ή η Πολωνία της Μεσογείου;

Κύρτσος για δίωξη Βαξεβάνη και ελευθερία του Τύπου: Είμαστε η Ουγγαρία ή η Πολωνία της Μεσογείου;

Στον απόηχο της κόντρας του Μαξίμου με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κύρτσο, η κριτική των επιλογών Μητσοτάκη συνεχίστηκε από πλευράς τελευταίου, μετά τον τραγικό απολογισμό της Δευτέρας σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, ο κ.Κύρτσος, εκτός της θέσης που πήρε για την δίωξη Βαξεβάνη και τα ΜΜΕ, την κατάσταση των συγκοινωνιών και της Novartis, το απόγευμα της Δευτέρας τοποθετήθηκε σε σχέση με τον νέο τριψήφιο αριθμό θανάτων εξαιτίας της πανδημίας, τον πληθωρισμό και την έλλειψη αυτοκριτικής στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Αναλυτικά, με ανάρτησή του, σχολίασε τα εξής:

Τριψήφιος αριθμός θανάτων(101)από COVID-19 το τελευταίο 24ωρο.
Στα ύψη σε σχέση με άλλες χώρες και με βάση τον πληθυσμό της πατρίδας μας.
Ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής που εφαρμόζεται,
όχι μόνο δικαιολογείται αλλά επιβάλεται.

— Γιώργος Κύρτσος (@GiorgosKyrtsos) January 17, 2022

Σε ό,τι αφορά πάντως το ύστερο κλίμα των σχέσεων των δύο πλευρών, όπως προκύπτει από την αμηχανία του ίδιου του κυβερνητικού εκπροσώπου να τοποθετηθεί αναφορικά με την στάση Κύρτσου, ο τελευταίος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», υποστήριξε τις θέσεις του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αποκλείεται να παραιτηθώ, επειδή υποστηρίζω τις απόψεις μου. Eάν κάποιον τον ενοχλούν οι απόψεις μου και πρέπει να διαγραφώ, προφανώς κάποιο λάθος γίνεται». Nα δούμε κι αν θα διαγραφώ, καθώς αυτή η διατύπωση του κ. Οικονόμου δεν οδηγούσε σε ασφαλή συμπεράσματα».

Ο κ. Κύρτσος πάντως, σχολίασε στον σταθμό «Στο κόκκινο» την ποιότητα της ελευθερίας του Τύπου που υπάρχει στην Ελλάδα, θέτοντας προς την Κυβέρνηση σαφή ερωτήματα και προειδοποιώντας για το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών αντιδράσεων για το ίδιο ζήτημα:

«Είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε φθορά ευρωπαϊκού επιπέδου κυνηγώντας τον Βαξεβάνη; Πρέπει να συζητάμε αν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και αν είμαστε η Ουγγαρία ή η Πολωνία της Μεσογείου;»

Διαβάστε επίσης: Δεν τολμά η ΝΔ να διαγράψει τον Κύρτσο για τη δίωξη Βαξεβάνη

Αμηχανία και μισόλογα Οικονόμου για κριτική Κύρτσου στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με τις διώξεις Βαξεβάνη-Παπαδάκου

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter