Κύρτσος στο Ευρωκοινοβούλιο: Οι υποκλοπές είναι έμπρακτη άρνηση του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου

Κύρτσος στο Ευρωκοινοβούλιο: Οι υποκλοπές είναι έμπρακτη άρνηση του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου
EUROPEAN PARLIAMENT / EUROKINISSI)

Την προσωπική του εμπειρία από τις υποκλοπές, που αποδεικνύει ότι υπάρχει έλλειμμα στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα, περιέγραψε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη σχετική συζήτηση.

Δεν στράφηκε μόνο εναντίον της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και εναντίον των συναδέλφων του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που δεν διαχωρίζει τη θέση του και το κατηγόρησε για «πολιτικό κατήφορο».

Ο Γιώργος Κύρτσος και πολλοί άλλοι ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες, από την Αριστερά έως τους φιλελεύθερους, Ελληνες και ξένοι, έδειξαν τις σκιές στο κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Η παρέμβαση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου

«Διαγράφτηκα από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2022 επειδή με την κριτική μου στην κυβέρνηση δήθεν δυσφήμιζα την χώρα.

Τρεις ημέρες μετά, διατάχτηκε από την κυβερνητική ηγεσία, η παρακολούθηση του τηλεφώνου μου μέσω της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επειδή θεωρήθηκα απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Τον Δεκέμβριο του 2022 προσέφυγα στην ανεξάρτητη αρχή για το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών η οποία τεκμηρίωσε την παρακολούθηση των τηλεφώνων μου.

Η Δικαιοσύνη δεν στράφηκε εναντίον αυτών που με παρακολουθούσαν αλλά κατά του προέδρου της ανεξάρτητης αρχής, που τεκμηρίωσε την παρακολούθηση μου.

Όλα αυτά τα θλιβερά αποτελούν έμπρακτη άρνηση του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Σωστά το Politico απένειμε το «βραβείο» «οι ζωές των άλλων» στην ελληνική κυβέρνηση για αξιοποίηση μεθόδων που παραπέμπουν στη Στάζι.

Τέλος, ντρέπομαι για τους συναδέλφους του ΕΛΚ οι οποίοι έχουν φτάσει στο σημείο να χειροκροτούν αυτούς που με παρακολουθούσαν ακόμη κι όταν ήμουν μέλος της πολιτικής ομάδας του ΕΛΚ.

Συνάδελφοι του ΕΛΚ πρέπει επιτέλους να βάλετε ένα τέλος στον πολιτικό σας κατήφορο!»

Δείτε επίσης: Έκθετη η κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Καταπέλτης η Σόφι Ιν’τ Βέλντ με μήνυμα στα ελληνικά – «Δε σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη»

Ευρωκοινοβούλιο: «Καρφιά» και από την Ελληνική Λύση για τον «στραγγαλισμό» των ΜΜΕ και του Documento

Θεωρίες συνωμοσίας από την Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter