Κυβέρνηση σκανδάλων και κουταλοπίρουνων

Κυβέρνηση σκανδάλων και κουταλοπίρουνων

Πέσαμε πάλι από τα σύννεφα όταν μάθαμε ότι η κυβέρνηση έβαλε το χεράκι της, εξωθεσμικά, για να φτιάξει το «έργο» όπως ήθελε σχετικά με την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη. Ποιος να περίμενε ότι η κυβέρνηση που χάριζε εκατομμύρια ευρώ στις εταιρείες ενέργειας, που έδωσε σχεδόν 10 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, που άλλαζε τους νόμους για να διορίσει δικούς της ανθρώπους στις θέσεις που επιθυμούσε και ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, κορυφαία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφους θα έβαζε τόσο εξόφθαλμα χέρι και στη Δικαιοσύνη. Όχι αυτό δεν το περίμενα…

*** Μας κυβερνά η πιο παρασκηνιακή κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Ο Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στη θέση του. Και όταν λέω τα πάντα, εννοώ τα πάντα με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Υπό κανονικές συνθήκες, με δημοσιογράφους και ΜΜΕ που κάνουν σωστά τη δουλειά τους ο Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε, με τόσα σκάνδαλα στην πλάτη του, να παραμείνει στη θέση του όχι 4 χρόνια, αλλά ούτε 6 μήνες. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά ποιος να τα θυμάται όλα;

*** Γιατί περίμενα ότι η Λίνα Μενδώνη, αυτός ο ανθός της πολιτικής ζωής του τόπου που παρακολουθούσε τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών με τη αείμνηστη, Φώφη Γεννηματά, αλλά την επόμενη ανακοινώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο του Μητσοτάκη, να διορίσει δικούς της ανθρώπους στα 5 μεγάλα μουσεία της χώρας;
Δεν πειράζει που αρκετοί φαίνεται να εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις, όπως το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, η νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας με τη συλλογή Στερν, η απόσπαση αρχαιοτήτων από το μετρό Θεσσαλονίκης και η νομιμοποίηση του παράτυπου διαγωνισμού για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η κ. Μενδώνη τους χαρακτηρίζει ως «προσωπικότητες».
Σημασία έχει η επικοινωνία και όχι η ουσία. Μην ξεχνιέσαι φίλε αναγνώστη.

*** Έκανε συνέντευξη η Bild στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά το ζουμί αυτή τη φορά δεν ήταν στις απαντήσεις του συνεντευξιαζόμενου, ως είθισται, αλλά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Στην πρώτη κιόλας ερώτηση οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας τον ρώτησαν αν μοιάζει λίγο με τον Τραμπ, λόγω του φράχτη στον Έβρο. Και η συνέχεια, όμως, δεν ήταν απ’ αυτές που έχει συνηθίσει ο Μωυσής από τους Πετσωμένους παπαγάλους. Πριονοκορδέλα, εν ολίγοις, τον πήγαν. Μάλλον έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν και εκτός Ελλάδας πόσο επικίνδυνος είναι. Εδώ πάλι κάποιοι άλλοι θα τον ψηφίσουν και με τα δύο χέρια.

*** Ο Μητσοτάκης άφησε τον Κασιδιάρη ανενόχλητο 3 χρόνια να κάνει προεκλογικό αγώνα και τώρα σηκώνει φράχτες για να κρατήσει, λέει, τους μετανάστες εκτός Ελλάδας και εκτός Ευρώπης (διεκδικώντας φυσικά πόρους). Επικίνδυνα ακροδεξιά παιχνίδια λέγονται αυτά.

*** Ο Μητσοτάκης απαγόρευσε, όπως είπε στην Ελεονώρα Μελέτη, το TikTok στους υπουργούς του γιατί το θεωρεί επικίνδυνο για παρακολουθήσεις. Αστείο που το είπε ο Μητσοτάκης και επίσης αστείο ότι οι Άδωνης Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης, Βασίλης Κικίλιας και Στέλιος Πέτσας έχουν λογαριασμούς στην πλατφόρμα και ανεβάζουν κανονικά βίντεο. Καλά θα μου πεις ο 5046c δεν φοβάται τον Μητσοτάκη, θα φοβάται τους Κινέζους;

*** Debate δεν θέλει ο Μητσοτάκης μόνο με τον Τσίπρα. Άλλο που πριν τις εκλογές του 2015 είχε πάγια θέση την τηλεμαχία των αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων.

*** Το ότι ο Νίκος Παππάς, ο μπασκετμπολίστας, όχι μόνο συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να κερδίσει τον δήμο της Αθήνας, αλλά δημοσκόπηση τον παρουσιάζει μάλιστα και ως φαβορί μόνο θετικά μπορεί να το δει κάποιος. Ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζει. Εδώ οπαδικά δεν χωράνε.

*** Θυμάστε τον Θέμη Χειμάρα που πανηγύριζε επειδή «έπεσε η σκευωρία»; Ε, τελικά τον έκοψε ο Μητσοτάκης. Άλλος ένας άριστος εκτός εκλογικής μάχης. Προλαβαίνουν κι άλλοι; Πώς δεν προλαβαίνουν; Πρώτοι στη λίστα οι Παπαθανάσης, Καππάτος, Μαραβέγιας, Πουλής και Αβραμόπουλος.

*** Ο Τζήμερος θα προσφύγει, λέει, στον Άρειο Πάγο για να αποβληθεί διά παντός από τον εκλογικό στίβο. Η θεωρία των δύο άκρων, μετά την τροπολογία Βορίδη για το μπλόκο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, ξανά στο τραπέζι.
Αρχικά από έναν… λαγό, θα μπορούσε να πει κάποιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter