Κυβερνητική κάλυψη σε Άδωνη – Βορίδη για την τιμητική πολιτογράφηση του Τούρκου καταζητούμενου

Κυβερνητική κάλυψη σε Άδωνη – Βορίδη για την τιμητική πολιτογράφηση του Τούρκου καταζητούμενου

Την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου προσέφερε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη για την σκανδαλώδη τιμητική πολιτογράφηση του καταζητούμενου Τούρκου επιχειρηματία, Γιασάμ Αγιαβέφε. Μάλιστα, ο κυβερνητικός δεν έδωσε καμία απάντηση για το εάν οι δύο υπουργοί έδρασαν με τις ευλογίες του Μαξίμου.

Όπως αποκαλύφθηκε την Κυριακή και από το Documento, Τούρκος μαφιόζος, διεθνώς καταζητούμενος από την Interpol, έλαβε τιμητική πολιτογράφηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και μάλιστα με την αρωγή των δύο υπουργών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας με το ιδιαιτέρως ενδιαφέρον βιογραφικό, έλαβε τιμητική πολιτογράφηση στις 22 Ιουνίου 2022. Το επίμαχο ΦΕΚ φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Το ακόμη σημαντικότερο όμως είναι ότι ο διεθνώς καταζητούμενος, πολιτογραφήθηκε έπειτα από δύο συστατικές επιστολές που εστάλησαν. Αυτές σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr φέρουν την υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε περισσότερα: Με συνέργεια Γεωργιάδη, ΕΥΠ και Μητρόπολης Πειραιά, έκαναν τον Τούρκο καταζητούμενο Έλληνα

Για το θέμα σήκωσε τους τόνους και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με διαδοχικές ανακοινώσεις, εγκαλώντας μεταξύ άλλων τον Άδωνι Γεωργιάδη για το «πως τον έπεισε ο Τούρκος έποικος να του δώσει συστατική επιστολή», αλλά βάζοντας και σειρά άλλων ερωτημάτων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Μεταξύ άλλων, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ζητήσει εξηγήσεις για το «Ποιος έφερε σε επαφή τον κ. Γεωργιάδη με τον καταζητούμενο Τούρκο επιχειρηματία; Πώς έπεισε τον κ. Γεωργιάδη ο Τούρκος έποικος από τα κατεχόμενα να του δώσει συστατική επιστολή; Ποιο ήταν το κίνητρο της τιμητικής υπηκοότητας; Εξυπηρετούσε κάποια άλλα συμφέροντα;», ενώ ζητά και να δοθεί στη δημοσιότητα η συστατική του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Για το θέμα ερωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το πρωί της Δευτέρας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με το ερώτημα να εστιάζει στο εάν ο Άδωνις Γεωργιάδης έδρασε υπό τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου και εάν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

«Στην περίπτωση που αναφέρετε, έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία» ήταν η λιτή απάντηση του Γιάννη Οικονόμου, που έσπευσε μεν να καλύψει τον υπουργό χωρίς ιδιαίτερο ενθουσιασμό, και αφήνοντας αναπάντητο το πλήθος ερωτημάτων, σε μία υπόθεση που αναμένεται να απασχολήσει περαιτέρω το προσεχές διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνης Γεωργιάδης εκτίμησε το βίντεο του καταζητούμενου επιχειρηματία Αγιαβέφε; (Video)

«Ακόλουθος» του Μητσοτάκη ο Τούρκος μεγιστάνας του ψευδοκράτους

Ο Τούρκος καταζητούμενος που αλλάζει τις υπηκοότητες σαν τα «πουκάμισα»

Αντώναρος για πολιτογράφηση Τούρκου καταζητούμενου: Ακροδεξιά σαπίλα σε δύο υπουργεία

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter