Κυβερνητικός εμπαιγμός για τη σκανδαλώδη επιστροφή ΦΠΑ στον Κοκλώνη

Κυβερνητικός εμπαιγμός για τη σκανδαλώδη επιστροφή ΦΠΑ στον Κοκλώνη
Φωτογραφία: Instagram.com

Με το πέπλο συγκάλυψης και σιωπής που το Μέγαρο Μαξίμου απλώνει γύρω από κάθε σκάνδαλο που ταλανίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να σκεπάσει και τις νέες αποκαλύψεις του Documento για την υπόθεση του επιχειρηματία Νίκου Κοκλώνη, που ενώ ελέγχεται από την Οικονομική Εισαγγελία ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων επέστρεψε σε εταιρεία του περί τα 250.000 ευρω ΦΠΑ, παρότι άλλη εταιρεία του δεν τον έχει αποδώσει ως όφειλε.

Πως γίνεται, για μία ακόμα υπόθεση μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος που μία αρμόδια αρχή, και μάλιστα αυτή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκαλεί τεράστια ερωτήματα για την αντιμετώπιση που επιφυλάσσει σε προβεβλημένο επιχειρηματία, η «απάντηση» του Μεγάρου Μαξίμου στα ερωτήματα του documentonews.gr να είναι η παραπομπή στις… αρμόδιες αρχές, μόνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και το πρωθυπουργικό γραφείο μπορεί να γνωρίζουν.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, το Documento αποκάλυψε πως πολυσέλιδο πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχει θέσει στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκη, τον επιχειρηματία Νίκο Κοκλώνη, που μάλιστα τον ερευνά ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος με ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα δημόσια ταμεία.

Σαν να μην φτάνει που η υπόθεση φαίνεται… παγωμένη στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα, μετά τις νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας για τη σκανδαλώδη επιστροφή ΦΠΑ 244.000 ευρώ σε μία από τις εταιρείες του, στο Μέγαρο Μαξίμου επικαλούνται τις αρμόδιες αρχές, ενώ μία από αυτές προκαλεί με τις αποφάσεις της.

Όπως αποκαλύφτηκε από το δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, ο παραγωγός αρκετών τηλεοπτικών εκπομπών κατάφερε μέσω τριγωνικών συναλλαγών εταιρειών του να εξασφαλίσει την παραπάνω επιστροφή ΦΠΑ από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, και μάλιστα, την ώρα που η ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών του είχε επιβάλλει πρόστιμο, το οποίο κατόπιν ακυρώθηκε.

Δείτε επίσης: Νίκος Κοκλώνης: Just the ΦΠΑ for us

Πιο αναλυτικά, όπως αποκαλύπτει το Documento, η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) με την υπ’ αριθμόν 2888/19.09.2022 απόφασή της ενέκρινε την επιστροφή ΦΠΑ 244.000 ευρώ στην Barkingwell Media, εταιρεία συμφερόντων Ν. Κοκλώνη, παρότι στην εταιρεία είχε επιβληθεί πρόστιμο από τη ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών επειδή η επίσης συμφερόντων Κοκλώνη Barkingwell Staff, που είχε εκδώσει τα σχετικά τιμολόγια προς την Barkingwell Media, δεν είχε αποδώσει ΦΠΑ στο δημόσιο.

Κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, θέσαμε στον Γιάννη Οικονόμου το ζήτημα, ζητώντας εξηγήσεις και μια απάντηση για το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να παρέμβει στην υπόθεση, καθώς το δημόσιο ενδιαφέρον είναι τεράστιο για τον τηλεαστέρα που «υπογράφει» τηλεοπτικές παραγωγές σε Alpha, Mega, Ant1 και Star Channel.

«Νομίζω η υπόθεση είναι ήδη στη Δικαιοσύνη και όλες οι αρμόδιες αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους» απάντησε για μία ακόμα φορά ο Γ. Οικονόμου, χωρίς στην ουσία να δώσει την απάντηση για την υπόθεση, και στέλνοντας την… μπάλα πίσω στις αρμόδιες αρχές, όπως αυτή της ΑΑΔΕ που έχει βάλει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της στη σκανδαλώδη απόφαση.

Για την ιστορία, η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με το όνομα του επιχειρηματία, βρίσκεται στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη από τον περασμένο Φεβρουάριο. Όπως αποκαλύπτεται κατά το ρεπορτάζ, η επίμαχη δικογραφία φέρεται να οδεύει μπει στο… ψυγείο, με ντιρεκτίβα υψηλά ιστάμενων. Κρίνοντας από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ουδείς μπορεί να απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter