Λαγός του Μητσοτάκη ο ΣΚΑΪ: Πορτοσάλτε και Οικονόμου μας κάνουν «μασάζ» για νέο μνημόνιο και ζητούν εκλογές (Video)

Λαγός του Μητσοτάκη ο ΣΚΑΪ: Πορτοσάλτε και Οικονόμου μας κάνουν «μασάζ» για νέο μνημόνιο και ζητούν εκλογές (Video)

Δεν θα μπορούσε να ήταν τίποτα πιο αποκαλυπτικό από την συνομιλία on air του Δημήτρη Οικονόμου με τον Άρη Πορτοσάλτε.

Και μπορεί λίγες ημέρες πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να διέψευδε και να πορπσθούσε να αποπροσανατολίσει λέγοντας πως ο… ΣΥΡΙΖΑ διακινεί τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών αλλά λογάριαζε χωρίς το ξενοδόχο.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης τις ζητούσε μέσα από τη στήλη του στα «Νέα» συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ τότε ήταν και η κρυφή σκέψη πολλών νεοδημοκρατών και απανταχού νεοφιλελευθέρων που προσπαθούσαν να δώσουν χρόνο στην ισοπέδωση της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδιξε προς την κατεύθυνση των εκλογών μέσα από το διάγγελμά του σε μια προσπάθεια να μηδενίσει το κοντέρ των αποτυχιών και να εκμεταλλευτεί πολιτικά και ταξικά την πανδημία.

Εξάλλου έτσι μεταφράζουν πολλοί την επικοινωνιακή πολιτική με την οποία βέβαια δεν συμβαδίζει καμία οικονομική/κοινωνική πολιτική προς όφελος των πολλών, ενώ οι μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφήνονται στο έλεος της κρίσης.

Αλλά αν πιστεύετε πως όσοι φώναζαν «κράτα γερά Γερούν» άλλαξαν προβιά, κάνετε λάθος.

Δημήτρης Οικονόμου και Άρης Πορτοσάλτε από την συχνότητα του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ «ζήτησαν εκλογές» λέγοντας πως έρχεται μεγάλη ύφεση και η ατζέντα με την οποία πήγε στις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ισχύει πλέον.

Εξάλλου, σημειώνουν, πως έτσι θα κάψει και την απλή αναλογική. Δεν παραλείπουν μάλιστα να αναφερθούν σε διψήφιο αριθμό ύφεσης αμφισβητώντας μάλιστα έμμεσα και την ανάπτυξη που προβλέπεται για το 2021. 

Οι ίδιοι με κροκοδείλια δάκρυα συμπλήρωσαν πως δάνεια από τον ESM χωρίς όρους – δηλαδή μέτρα, δηλαδή μνημόνια – δεν δίνονται. Ούτε βέβαια κάνουν λέξη για τα ευρωομόλογα, ζητώντας δηλαδή ααπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να στρατευθεί πλάι στην Ιταλία και να τα απαιτήσει. Ούτε λέξη! 

Και το πανηγύρι ξεκίνησε με τη δήλωση του Άρη Πορτοσάλτε: «Δεν μπορεί να μην εκμεταλλευτεί όλη αυτή τη φάση (σ.σ. την πανδημία)»,  για να του απαντήσει ο Δημήτρης Οικονόμου σε μια «στημένη» στιχομυθία: «Εκτός τόπου και χρόνου η απλή αναλογική».

Το πρωινό μασάζ του ΣΚΑΪ:

Οικονόμου: «Δεν είναι το σχέδιο που είχε. Αυτό που είχε τέλειωσε από το τραπέζι. Θα μας περάσει ένα νέο σχέδιο που θα έχει εκεί μέσα ύφεση βαριά…»

Πορτοσάλτε: «…που ξεκινάς πάλι από την αρχή και από μειονεκτική θέση…»

Οικονόμου: «…επομένως πρέπει να του δώσουμε νέα εντολή. Βεβαίως πρέπει να του δώσουμε νέα εντολή. Βεβαίως έχει πολιτική νομιμοποίηση, είναι ισχυρός ο πρωθυπουργός, δεν λέει κανείς το αντίθετο, αλλά μήπως χρειάζεται νεα νομιμοποίηση για το νέο πακέτο που θα μας έρθει; Θα χρειαστεί να πάρει κάποια δάνεια από τον ESM; Με τι όρους; Θα μπούνε όροι σ’ αυτό;»

«Το ξορκίζουμε» προσθέτει ο Άρης Πορτοσάλτε για να συμπληρώσει ο Οικονόμου «Λεφτά χωρίς όρους δεν δίνει κανένας». «Εννοείται» -συμπληρώνει ο Άρης – «Το ESM θα έχει κάποιους όρους»

Ταφόπλακα στην απλή αναλογική 

Αλλά προτείνοντας τις εκλογές, όπου δικαιολογούν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που τις διέψευσε συμπληρώνει ο Άρης Πορτοσάλτε «και δύο φορές μάλιστα (σ.σ. εκλογές)».

Για να προσθέσει ο Δημήτρης Οικονόμου:

«Βλέπεις Άρη πόσο εκτός τόπου και χρόνου είναι η απλή αναλογική. Βλέπεις τώρα που μας βρήκε μια τέτοια τρομακτικών διαστάσεων κρίση πόσο εκτός πραγματικά παιχνιδιού μπορεί να βρίσκεται αυτός ο νόμος σήμερα»

Διαβάστε επίσης: Πρετεντέρης: Κάνε εκλογές Κυριάκο για να μηδενίσεις το κοντέρ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter