ΛΔ Κονγκό: Πάνω από 5.500 άνθρωποι αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

ΛΔ Κονγκό: Πάνω από 5.500 άνθρωποι αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες

Πάνω από 5.500 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται σε περιοχή στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου οι πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 400 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος, καθώς κλονισμένοι από την καταστροφή επιζήσαντες περιμένουν επισιτιστική βοήθεια.

Πολλά πτώματα έχουν ανασυρθεί από τις λάσπες στα χωριά Μπουσούσου και Νιαμουκούμπι στην περιοχή Καλέχε της επαρχίας του Νοτίου Κίβου, μετά τις ξαφνικές πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές την Πέμπτη, ισοπεδώνοντας κτίρια και παρασύροντας σοδειές.

Ο αξιωματούχος της Καλέχε Τόμας Μπακένγκα Ζιριμουαμπαγκάμπο δήλωσε σήμερα ότι 411 πτώματα έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής και ότι τουλάχιστον 5.525 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ αντιπροσωπεία της κυβέρνησης έφτασε στην περιοχή τη Δευτέρα, το βράδυ και αναμενόταν να φέρει τρόφιμα και σκηνές για τους επιζώντες. Πολλοί διαμένουν με συγγενείς ή σε δημόσια κτίρια που δεν έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, οδηγώντας σε συνωστισμό.

Πηγή: BBC, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter