Learn & Work: Η νεανική επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της Lidl Ελλάς για δεύτερη συνεχή χρονιά

Learn & Work: Η νεανική επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο της Lidl Ελλάς για δεύτερη συνεχή χρονιά

Υπάρχει ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στο λιανικό εμπόριο, θεωρητικής κατάρτισης και μαθητείας-εργασίας με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας; Κι όμως, υπάρχει ένα τέτοιο εγχείρημα ικανό να προσφέρει μια τέτοια πολύτιμη εμπειρία.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης στο λιανικό εμπόριο, θεωρητικής κατάρτισης και μαθητείας-εργασίας, διάρκειας 2 ετών. Το όνομα αυτού; Lidl UP: Learn & Work.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει σπουδές με σταθερό μηνιαίο μισθό, εκπαίδευση στην πράξη, πιστοποιημένο πτυχίο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) και μια θέση Υποδιευθυντή/-τριας Καταστήματος να περιμένει τους/τις αποφοίτους του.

Το θεωρητικό κομμάτι του προγράμματος υλοποιείται στο Δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας, και το πρακτικό, δηλαδή η απόκτηση πραγματικής εργασιακής εμπειρίας σε καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική. Οι εκπαιδευτές της Lidl Ελλάς Διευθυντές και Διευθύντριες Καταστημάτων είναι καταρτισμένοι, με πιστοποίηση εκπαιδευτή και εκπαιδεύτριας ενηλίκων.

Σπουδαστές και σπουδάστριες λαμβάνουν μηνιαίο μισθό σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος και με την ολοκλήρωσή του αναλαμβάνουν την θέση Υποδιευθυντή/ριας καταστήματος  με σύμβαση αορίστου χρόνου. Ταυτόχρονα, με την ολοκλήρωσή του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για να αποκτήσουν το πτυχίο τους επιπέδου Ι.Ε.Κ. ως Στελέχη Λιανικού Εμπορίου. Το πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία της Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας.

Η γέννηση μιας ιδέας

Το Lidl UP: Learn & Work γεννήθηκε μέσα από το όραμα της Lidl Ελλάς να στηρίξει τη νέα γενιά, ενισχύοντας παράλληλα τον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου με την κατάρτιση Στελεχών που θα έχουν όλες τις γνώσεις και τα εφόδια και θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος. Στόχος ήταν η ενίσχυση των νέων ανθρώπων, όχι απλά προσφέροντας εργασία αλλά και μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδρομή που θα τους δώσει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης και τα κατάλληλα εφόδια για την καριέρα τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε ενδιαφερόμενος νέος και νέα μπορεί να μάθει περισσότερα για το πρόγραμμα Lidl UP: Learn & Work στο lidlup.gr, ενώ μπορεί να κάνει την αίτησή του για τον δεύτερο κύκλο σπουδών μέχρι 15/12.

Η εξέλιξη του προγράμματος

Ο πρώτος κύκλος σπουδών του Lidl UP: Learn & Work είναι σε εξέλιξη με τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες να βρίσκονται πλέον στο 2o εξάμηνό του προγράμματος, ενώ η διαδικασία αιτήσεων για τον 2ο κύκλο του προγράμματος Lidl UP: Learn & Work έχει ήδη ξεκινήσει, με την έναρξη των μαθημάτων να τοποθετείται τον Φεβρουάριο του 2023.

Πρόκειται για έναν κύκλο σπουδών που στέφτηκε με επιτυχία, καθώς τόσο οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, όσο και οι καθηγητές του Δημόσιου Ι.Ε.Κ Γλυφάδας αλλά και οι Διευθυντές και οι Διευθύντριες των καταστημάτων που συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο, έχουν δώσει πολύ θετική εικόνα για την πορεία του προγράμματος. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα δύο εκ των σπουδαστών του πρώτου κύκλου, του Νίκου και της Χριστίνας, οι οποίοι συμμετέχουν στην επικοινωνία αιτήσεων για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, γεγονός που αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της επιτυχίας του προγράμματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter