Λέκκας: Δεν μπορεί να χαθεί άλλο πράσινο στην Αττική (Video)

Λέκκας: Δεν μπορεί να χαθεί άλλο πράσινο στην Αττική (Video)

«Καμπανάκι» από τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος κατέστησε σαφές, μιλώντας στο δελτίο του Mega, ότι είναι αναγκαίες οι άμεσες παρεμβάσεις στην Αττική, η οποία δεν αντέχει να χάσει άλλους θύλακες πρασίνους.

«Η Αττική ήδη βρίσκεται κάτω από το όριο πρασίνου. Επειτα από τόσες πυρκαγιές, η γη δεν μπορεί να αναγεννήσει. Αν δεν γίνουν άμεσα παρεμβάσεις και προσπάθειες, το μέλλον της θα είναι καταστροφικό. Μιλάμε πια για «περιβαλλοντική υποβάθμιση που σημαίνει παρατεταμένους καύσωνες και ξηρασίες, μεγάλες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Και όλα αυτά θα οδηγήσουν σε υποβάθμιση του αέρα, του εδάφους και του υπεδάφους».

«Στα Δερβενοχώρια βρίσκεται ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου μετά την Πάρνηθα και δεν επιτρέπεται να κινδυνέψει άλλο», υπογράμμισε μιλώντας στο Mefa.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί κάηκε η Σαρωνίδα, ο Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε ότι οι δυσκολίες στην κατάσβεση σε αυτές τις περιπτώσεις εντοπίζονται στο γεγονός ότι εμπλέκονται ο δασικός με τον αστικό ιστό. Και έτσι είναι δύσκολο να ενεργήσουν τα πυροσβεστικά μέσα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter