Λευκορωσία: Σε φυλακή κρατείται ο Προτάσεβιτς – Αναρτήθηκε βίντεο με δηλώσεις του στο Telegram

Λευκορωσία: Σε φυλακή κρατείται ο Προτάσεβιτς – Αναρτήθηκε βίντεο με δηλώσεις του στο Telegram

Βίντεο διάρκειας τριάντα δευτερολέπτων αναρτήθηκε το βράδυ της Δευτέρα στην διαδικτυακή πλατφόρμα Telegram από φιλοκυβερνητικό λευκορωσικό κανάλι.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο μπλόγκερ Ρομάν Προτάσεβιτς, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει ότι βρίσκεται πίσω από τις αναταραχές στις διαδηλώσεις που είχαν λάβει χώρα κατά του Λουκασένκο στην πρωτεύουσα, Μινσκ.

«Το όνομα μου είναι Ρομάν Προτάσεβιτς. Την Κυριακή με συνέλαβαν άνδρες του υπουργείου Εσωτερικών στο εθνικό αεροδρόμιο του Μινσκ. Τώρα είμαι σε φυλακή του Μινσκ και δηλώνω ότι δεν έχω προβλήματα με υγείας ούτε με την καρδιά μου ούτε με άλλα όργανα του σώματός μου. Η συμπεριφορά των υπαλλήλων προς εμένα είναι όσο το δυνατόν πιο σωστή και σύμφωνη με τον νόμο. Συνεχίζω να συνεργάζομαι με την έρευνα και να παραδέχομαι το γεγονός ότι οργάνωσα μαζικές ταραχές στην πόλη του Μινσκ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι ο 26χρονος κρατείται σε φυλακή και πως δεν έχει εκφράσει παράπονα σχετικά με προβλήματα υγείας, απαντώντας σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ύπαρξη καρδιολογικών νοσημάτων από τον νεαρό δημοσιογράφο και μπλόγκερ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter