Liberation: «Για τον εισαγγελέα του ΔΠΔ, ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους»

Liberation: «Για τον εισαγγελέα του ΔΠΔ, ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Οι Ισραηλινοί βρίσκονται κοντά στον Νετανιάχου και απέναντι στο ΔΠΔ». Η πολιτική τάξη του Ισραήλ ξεπερνά τις διαφορές της για να στηρίξει τον πρωθυπουργό, που απειλείται με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ).

Στη Liberation διαβάζουμε: «Για τον εισαγγελέα του ΔΠΔ, ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους». Ο εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) Καρίμ Χαν, ζήτησε εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, καθώς και κατά τριών ηγετών της Χαμάς για «εγκλήματα πολέμου» και «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Ένταλμα σύλληψης για τον Νετανιάχου; Το Βερολίνο ανησυχεί». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας σέβεται το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά δίνει έμφαση στους δεσμούς με το Ισραήλ. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Ο άνθρωπος που θέλει να φέρει τον Νετανιάχου αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη». Ο Καρίμ Χαν, ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, έχει ζητήσει ένταλμα σύλληψης και κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ, καθώς και κατά τριών ηγετών της Χαμάς.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Ο Νετανιάχου αρνείται να αλλάξει τη στάση του στη Γάζα». Διαδηλωτές τον κατηγορούν ότι δίνει προτεραιότητα στην πολιτική του επιβίωση έναντι της επιστροφής των ομήρων. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες μετά από αναταράξεις στον αέρα». Ένας 73χρονος Βρετανός υπήκοος με ιστορικό καρδιακών προβλημάτων,  πιθανότατα πέθανε από καρδιακή ανακοπή μετά τις αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Βρετανός επιβάτης πέθανε μετά από έντονες αναταράξεις σε αεροπλάνο». Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Αυξάνονται οι εκκενώσεις στη Νάπολη μετά τους σεισμούς». Στη Νάπολη, 46 οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και η γυναικεία φυλακή εκκενώθηκε.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η Ισπανία αποσύρει τον Πρέσβη της στην Αργεντινή μετά τις προσβολές του Μιλέι για τη σύζυγο του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ». Κλιμακώνεται η διπλωματική κρίση που ξεκίνησε μετά την επίθεση του Αργεντινού προέδρου Χαβιέρ Μιλέι, ο οποίος χαρακτήρισε «διεφθαρμένη» τη Μπεγκόνια Γκόμεθ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter