Liberation: «Η ασφάλεια της Ευρώπης διακυβεύεται στην Ουκρανία σύμφωνα με τον Μακρόν»

Liberation: «Η ασφάλεια της Ευρώπης διακυβεύεται στην Ουκρανία σύμφωνα με τον Μακρόν»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Ο Μακρόν λέει ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη σε περίπτωση κλιμάκωσης από τη Ρωσία». Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν «υπαρξιακός» για την Ευρώπη και για τη Γαλλία, σύμφωνα με τον Μακρόν. Στη Liberation διαβάζουμε: «Μακρόν: Η ασφάλεια της Ευρώπης διακυβεύεται στην Ουκρανία». «Εάν η Ρωσία κέρδιζε τον πόλεμο, οι ζωές των Γάλλων θα άλλαζαν, γιατί δεν θα είχαμε πλέον ασφάλεια στην Ευρώπη», υποστήριξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Προθεσμία έξι μηνών στην κινεζική ByteDance για το TikTok». Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ο νόμος που προβλέπει απαγόρευση του TikTok αν δεν αποχωρήσουν οι Κινέζοι μέτοχοι. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Ο Σούμερ ζητά νέες εκλογές στο Ισραήλ και ασκεί δριμεία κριτική στον Νετανιάχου». Ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ επέκρινε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Ο Νετανιάχου είναι “μεγάλο εμπόδιο για την ειρήνη”». Ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ ζήτησε προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Φόβοι για τους ασθενείς του NHS εξαιτίας των νέων ηλεκτρικών ασθενοφόρων». Εκφράζονται ανησυχίες ότι τα οχήματα που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο της πράσινης πολιτικής χρειάζονται πολύ χρόνο για να επαναφορτιστούν.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Δικτάτορας στο τιμόνι: Ο Κιμ οδηγεί Τανκ». ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν χειροκροτείται από στρατιώτες οδηγώντας ένα τανκ κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Οι θωρακισμένες εκλογές του Πούτιν». Άνοιξαν οι κάλπες στη Ρωσία με τον Πούτιν «χωρίς αντίπαλο».

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Η ΕΕ προτρέπει το Ισραήλ να επιτρέψει την χερσαία βοήθεια στη Γάζα». Οι Βρυξέλλες παραδέχονται ότι η θαλάσσια διαδρομή δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τη λιμοκτονία των Παλαιστινίων.

Διαβάστε επίσης: «Καρφιά» από Ζαχάροβα κατά Βρετανίας για την Κέιτ Μίντλετον – Η ατάκα για το… «νόβιτσοκ»

Το κρυφό σχέδιο της Τζόρτζια Μελόνι να «κυβερνήσει» την Ευρώπη και ο ρόλος του Τραμπ

Γάζα: Η Χαμάς κατέθεσε νέα πρόταση για εκεχειρία – Η Αίγυπτος υποστηρίζει ότι εργάζεται προς τον ίδιο στόχο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter