Λίστα Μητσοτάκη: Συνάντηση Κομισιόν με PEGA μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Λίστα Μητσοτάκη: Συνάντηση Κομισιόν με PEGA μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη των 33 ονομάτων της λίστας Μητσοτάκη από το Documento που ακολούθησε την επίσκεψη της PEGA στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, η ευρωβουλευτής των Πρασίνων και μέλος της PEGA Σάσκια Μπρικμόντ ανέφερε στο documentonews.gr πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Κομισιόν με την ειδικής επιτροπή της ευρωβουλής για τις υποκλοπές PEGA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη δημοσίευση του προσχεδίου της έκθεσης της PEGA, το οποίο αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά στοιχεία για το ελληνικό Watergate που δεν έχουν ερευνηθεί, είναι πολύ πιθανόν η επιτροπή να πραγματοποιήσει άλλη μία διαδικασία με κεντρικό θέμα τη κατάσταση στην Ελλάδα.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο κύκλος των συνεδριάσεων της PEGA για την Ελλάδα θεωρητικά είχε κλείσει μετά την επίσκεψη, όμως οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις προκαλούν νέες εξελίξεις.

Ερωτηματικό η στάση της Europol

Επίσης, αναμένεται με ενδιαφέρον τι στάση θα κρατήσει η Europol καθότι ήδη έχει ενοχληθεί από πολλούς ευρωβουλευτές, οι οποίοι ζητούν την εμπλοκή της στην υπόθεση χρησιμοποιώντας τις νέες δυνάμεις που απέκτησε πρόσφατα.

Αυτές προβλέπουν την εμπλοκή της ευρωπαϊκής υπηρεσίες σε περίπτωση που διακινδυνεύονται τα ευρωπαϊκά συμφέροντα εν συνόλω.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τη στιγμή που η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για τις παρακολουθήσεις ήταν ισραηλινή και το Τελ Αβίβ είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ενός υπουργικού συμβουλίου φερειπείν, τότε ευρωπαϊκά όργανα όπως το Eurogroup ή το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διάτρητα. Άρα και η υπηρεσία νομιμοποιείται να παρέμβει εφόσον το αποφασίσει ο επικεφαλής της.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Europol έχει επιλέξει να επικοινωνήσει με τις εθνικές αρχές προσφέροντας απλώς τις υπηρεσίες τις, χωρίς να ανοίγει ξεχωριστή έρευνα.

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη της Σόφι ιντ Βελντ μετά την αποκάλυψη του Documento: Να αποχαρακτηριστούν τα απόρρητα έγγραφα – Να παρέμβει η Europol

Ο Μητσοτάκης απειλεί δια του Αδωνη τον Βαξεβάνη με φυλακή για να μην δημοσιοποιήσει τις αποδείξεις για τις υποκλοπές (Video)

Παραλήρημα Μητσοτάκη για τις αποκαλύψεις Documento – Επίθεση σε Βαξεβάνη, Τσίπρα, Μαρινάκη

Τεκμήριο ενοχής Μητσοτάκη

Έκθεση Pega: Το χρονικό του ελληνικού Watergate, ο Μητσοτάκης και οι αποκαλύψεις του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter