Ληστεία

Ληστεία

Εδώ και τέσσερα χρόνια πραγματοποιείται το μεγαλύτερο πλιάτσικο στην περιουσία των μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπόσχεται πενήντα ημέρες πριν από τις εκλογές ότι αυτό όχι μόνο θα συνεχιστεί αλλά και θα επιταχυνθεί.

Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που ξεχνούν να τα αναφέρουν οι προπαγανδιστές της Νέας Δημοκρατίας που δείχνουν την ποιοτική κατηφόρα της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα την τεράστια αναδιανομή εισοδήματος που πραγματοποιείται υπόγεια υπέρ των πλουσίων στρωμάτων.

Αν ξεκινήσουμε από το ΑΕΠ του 2022 το οποίο σε όρους όγκου ήταν χαμηλότερο του 2019 καθώς από €194,4 δις. το 2019 βρίσκεται στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς στα €192,1 δις € παρά €50 δις € δανεικά, με τα οποία στηρίχθηκε η κατανάλωση.

Να συνεχίσουμε τη μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας που δείχνει την αναπτυξιακή πορεία μιας χώρας. Από τα 11.000 MW παλαιοτέρων εποχών όπου οι κυβερνήσεις ζητούσαν από τους πολίτες μείωση της κατανάλωσης στις κρίσιμες ώρες της ημέρας για να μην υπάρξουν διακοπές έχουμε φτάσει σήμερα στις 4.000 MW. Η τεράστια αυτή μείωση αποδεικνύει ότι η παραγωγή έχει σβήσει και η οικιακή κατανάλωση έχει περιοριστεί στην απολύτως απαραίτητη. Για ποια ανάπτυξη λοιπόν επαίρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ανεκδιήγητος υπουργός Ανάπτυξής του;

Ο επίσημος πληθωρισμός κατατρώει τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων με ρυθμούς πάνω από 10% τα τελευταία χρόνια ενώ τα τρόφιμα αυξάνονται με τουλάχιστον 15% το χρόνο.

Οι αυξήσεις μόνο σαν κοροϊδία μπορεί να τις εκλάβει κανείς από την ώρα που οι φορολογικοί συντελεστές παραμένουν οι ίδιοι, κάτι που φέρνει χιλιάδες πολίτες να πληρώνουν μεγαλύτερο φόρο.

Οι τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκια των δανείων κερδίζοντας δισεκατομμύρια.

Ο Μητσοτάκης και η παρέα του έχουν ρίξει τη χώρα σε έναν πρωτοφανή λήθαργο και τον κλέβουν ασύστολα.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να λήξει στις 21 Μαΐου. Σε διαφορετική περίπτωση η επιστροφή στη δεκαετία του 1950 που φαίνεται ότι θέλει να μας οδηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη φωτογραφία που δείχνει από το 2018 με τα ξυπόλυτα παιδάκια θα αποδειχθεί σίγουρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter