Λίστες Πέτσα: Έδωσαν ένα σωρό λεφτά που δεν «χρειαζόταν» και το παραδέχονται !

Από την πρώτη στιγμή όλοι γνώριζαν πως για μηνύματα κοινωνικού περιεχομένου (και Υγείας εννοείται) η Πολιτεία δεν χρειάζεται να πληρώσει τη μετάδοσή τους από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τώρα όμως έχουμε και την επίσημη παραδοχή πως τα χρήματα αυτά πήγαν για «τυράκι» και για οποιοδήποτε άλλο λόγο παρά γι αυτόν που -θεωρητικά- θεσμοθετήθηκαν οι λίστες Πέτσα.

Η παραδοχή έρχεται από μια λιτή αλλά εύγλωττη συνομιλία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση και τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και εκδότη του φιλοκυβερνητικού «Ελεύθερου Τύπου», Αλέξη Σκαναβή.

Στην ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ «Θα γράφατε τα ίδια (για την πανδημία) ακόμα κι αν δεν παίρνατε χρήματα από τη λίστα Πέτσα;», η απάντηση του Αλέξη Σκαναβή ήταν μια απλή παραδοχή με ένα ξερό «ΝΑΙ».

Τότε γιατί δόθηκαν τόσα χρήματα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη προς εκδότες και Μέσα Ενημέρωσης;

Άρα, απλά ήταν ένα σωρό λεφτά που δεν απέδωσαν στον αρχικό στόχο για τον οποίο –θεωρητικά- είχαν σχεδιαστεί. Τουλάχιστον αυτό είπαν για να μοιράσουν χρήματα (επιλεκτικά) στα Μέσα Ενημέρωσης με εξαιρέσεις βεβαίως και προσθέσεις ανύπαρκτων ή υπερεκτιμημένων μέσων!

Τελικά και οι ίδιοι παραδέχονται πως ο στόχος της πρώτης και δεύτερης λίστας Πέτσα ήταν άλλος.

Ε, τώρα έχουμε και την λίστα Πλεύρη για να μην ξεχνιόμαστε, ιδιαίτερα όταν οι συνεχείς κυβερνητικές αποτυχίες φαίνονται στις δημοσκοπήσεις και κυρίως στις κρυφές!