Λίβανος: Αναφορές για τραυματία εργαζόμενο σε ΜΜΕ από ισραηλινό βομβαρδισμό

Λίβανος: Αναφορές για τραυματία εργαζόμενο σε ΜΜΕ από ισραηλινό βομβαρδισμό

Ένας φωτογράφος του Al Jazeera, ο Ισσάμ Μαουάσι, τραυματίστηκε ελαφρά ως αποτέλεσμα ισραηλινών βομβαρδισμών στην πόλη Yaroun στο νότιο Λίβανο.

Το όχημα εκπομπής του Al Jazeera υπέστη επίσης ζημιές κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Το πλήγμα σημειώθηκε καθώς ομάδα δημοσιογράφων περιόδευε την περιοχή. Δεν υπήρξε άμεση απάντηση από το Ισραήλ.

https://twitter.com/timourazhari/status/1724065282115969082

Τον περασμένο μήνα ένας δημοσιογράφος του Reuters σκοτώθηκε σε επιδρομές κοντά στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου αφού έγινε εσκεμμένα στόχος μαζί με άλλους έξι εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης που τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, λένε οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Ο δημοσιογράφος βίντεο Issam Abdallah, 37 ετών, σκοτώθηκε στο νότιο Λίβανο στις 13 Οκτωβρίου, ενώ κάλυπτε τις μάχες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 40 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα Μέσα έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο στη Γάζα, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων. Είναι οι περισσότεροι θάνατοι που έχουν καταγραφεί σε ένοπλη σύγκρουση στα 30 χρόνια που καταγράφονται οι θάνατοι δημοσιογράφων σε πολέμους. Άλλοι 8 δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν, 3 είναι αγνοούμενοι, 13 έχουν συλληφθεί ενώ έχουν αναφερθεί πολλές επιθέσεις και απειλές, αλλά και θάνατοι μελών της οικογένειάς τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter