Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τη σύγκριση, θέλει να κρύψει τις ευθύνες του (Video)

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τη σύγκριση, θέλει να κρύψει τις ευθύνες του (Video)

«Δεν είπε κανείς να μην είναι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Αυτό που λέμε είναι ότι καλό θα ήταν για την κοινωνία να βρεθούμε και οι δυο μας. Να συζητήσουμε. Να ανταλλάξουμε τις θέσεις μας. Δεν το θέλει. Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πάμε σε εκλογές με ανύπαρκτα θέματα», τόνισε μεταξύ άλλων για τη διεξαγωγή debate ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Φόρουμ των Δελφών.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: «Να πάνε οι νέοι μαζικά στην κάλπη, δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος» (Video)

«Θέλει να κρύψει τις ευθύνες του. Θέλει να ξεφύγει από ένα άχαρο debate. Η κοινή γνώμη τα χαρακτηρίζει ως σούπα. Σε όλη την Ευρώπη έγιναν debate μεταξύ των δύο πρώτων. Όταν το 2015 μου ζήτησε ο κ. Μεϊμαράκης, πήγαμε σε debate. Όλοι έχουν καταλάβει ότι φοβάται τη σύγκριση», υπογράμμισε.

Επιπροσθέτως, κληθείς να σχολιάσει τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Γιάνη Βαρουφάκη για το «σχέδιο Δήμητρα», ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 ανοίγει ένα θέμα που δεν απασχολεί την ελληνική κοινωνία αλλά «αφορά στις δικές του εμμονές».

«Ο κ. Βαρουφάκης ανοίγει ένα θέμα που δεν απασχολεί την ελληνική κοινωνία, δεν απασχολεί την πραγματικότητα. Δεν αφορά την πραγματικότητα. Αφορά τις δικές του εμμονές. Αυτές οι θέσεις και οι απόψεις για το νόμισμα δεν μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, ούτε καν συζήτησης.
Και πρέπει να σας πω ότι δεν αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης, ούτε στις δύσκολες μέρες του 2015 και αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Βαρουφάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή της ελληνικής οικονομίας δεν είναι το νόμισμα. Το πρόβλημα είναι ότι το νόμισμα που έχουμε στην τσέπη μας, το ευρώ που έχουμε στην τσέπη μας δεν φτάνει για να καλύψουμε τα ευρώ που έχουμε δεν φτάνουν για να καλύψουμε τις βασικές ανάγκες του νοικοκυριού και βεβαίως τα έξοδα των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

«Εμείς λοιπόν σε όλους όσους ανοίγουν ξανά αυτή τη συζήτηση απαντάμε με καθαρότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχεται από το πουθενά. Αναφερθήκατε σε ένα συγκεκριμένο οίκο Standard & Poors να σας πω ότι και η Standard & Poors, αλλά και άλλοι Οίκοι αξιολόγησης αναβάθμισαν τη χώρα δυο βαθμίδες κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

«Συνεχίστηκε η πορεία αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας κατά δυο βαθμίδες και αργότερα επί κυβερνήσεως της Ν.Δ. Ο Οίκος Fitch όμως και μου έκανε εντύπωση αυτό, στην αιτιολογική έκθεση που έβγαλε πριν από λίγες μέρες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε στις εκλογές και είπε ότι όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα δεν έχουμε καμία αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία. Ας μην δημιουργούμε λοιπόν μόνοι μας αβεβαιότητες εκεί που δεν υπάρχουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ζητάμε εντολή για προοδευτική κυβέρνηση»

«Ζητάμε εντολή για προοδευτική κυβέρνηση», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας, διαμηνύοντας ότι σε περίπτωση που δεν βγαίνουν οι αριθμοί για  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, τότε θα κληθούν τα μικρότερα κόμματα να αποφασίσουν αν θα «ανοίξουν τον δρόμο στον Μητσοτάκη».

Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Αν δεν βγαίνουν τα νούμερα, αν υπολείπονται 5-10 βουλευτές σε ένα σχέδιο προοδευτικής σύγκλισης θα πρέπει τα μικρότερα κόμματα (σ.σ: ΚΚΕ και ΜέΡΑ25) να πάρουν την ευθύνη να στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση ή να ανοίξουν τον δρόμο στον κ. Μητσοτάκη».

Για τη ΔΕΗ

Ακόμα, τόνισε: «Με τα χρήματα που δόθηκαν για επιδοτήσεις θα μπορούσε η κυβέρνηση να πάρει το 51% της ΔΕΗ. Παντού βλέπουμε επανακρατικοποιήσεις, στην Ελλάδα βλέπουμε ιδιωτικοποιήσεις. Υπάρχουν αιτίες για την ακρίβεια στην ενέργεια. Η επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ θα λειτουργήσει προστατευτικά για τον καταναλωτή. Θα σταματήσει να είναι ο λαγός στην κούρσα της αισχροκέρδειας».

«Ποιου στέλεχος ήταν η Νικολάου, ο Χειμάρας και ο Πάτσης;»

Εν συνεχεία, ο Αλ. Τσίπρας, αναφερόμενος στις επενδύσεις, ξεκαθάρισε: «Μιλούν τα έργα μας. Πετύχαμε ρεκόρ το 2018. Συνεχίστηκε και τώρα, αλλά με μια ποιοτική διαφορά. Απλά αυτές οι επενδύσεις που γίνονται τώρα δεν είναι παραγωγικές. Οι επενδύσεις είναι αναγκαίες. Το θέμα είναι να έρθουν στρατηγικοί επενδυτές. Χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ξέρει ότι βασιλεύει η διαφθορά και η μαύρη οικονομία. Είχαμε 10 δις. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις. Ξέρουν οι επιχειρηματίες ότι για να πάρουν έργο πρέπει να περάσει από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτή είναι η εικόνα της χώρας σήμερα που έγινε ακόμα χειρότερη από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν έχει δώσει μια εξήγηση και θέλει να ξαναγίνει πρωθυπουργός για να μας παρακολουθεί όλους. Μπορεί να γίνουμε μια κανονική χώρα, όταν λειτουργούμε σαν απολυταρχική χώρα; Προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη είναι ο σεβασμός στη δημοκρατία».

Και συνέχισε: «Ποιου στέλεχος ήταν η κ. Νικολάου, ο κ. Χειμάρας, ο κ. Πάτσης; Εικόνα σκανδάλου διαφθοράς και αδικίας. Ο μέσος πολίτης βλέπει ότι κινδυνεύει το σπίτι του ενώ η ΝΔ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ».

«Αν σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί ο κόσμος να αλλάξει, ο κόσμος θα γίνει χειρότερος»

Κλείνοντας τη συνέντευξη του, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι: «Όταν πάψουμε να πιστεύουμε ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, ο κόσμος μας θα είναι χειρότερος».

«Αν σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί ο κόσμος να αλλάξει, ο κόσμος θα γίνει χειρότερος. Μπορούμε να τον κάνουμε καλύτερο. Μην πετάμε το όπλο της ψήφου. Καλώ τον νέο κόσμο να προσέλθει στις κάλπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναλαμβάνει την ευθύνη για να κάνει καλύτερο τον κόσμο. Θέλω να κλείσω με τη φράση του Λούλα Ντα Σίλβα, ο οποίος έλεγε ότι είναι προτιμότερο να σε κυβερνά μια Αριστερά που κάνει ό,τι μπορεί, παρά μια Δεξιά που κάνει ό,τι θέλει», σημείωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter