Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος για τις υποκλοπές (Video)

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος για τις υποκλοπές (Video)

Συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open TV και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Δημήτρη Καμπουράκη, παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε απόηχο των νέων συνταρακτικών αποκαλύψεων για τον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της περασμένης Πέμπτης που «σημαδεύτηκε» από τη φυγή Μητσοτάκη, αλλά και της σύλληψης της Εύας Καΐλη για εμπλοκή σε υπόθεση διαφθοράς με το Κατάρ.

Eίναι δυνατόν να παρακολουθείται εδώ και ένα χρόνο υπουργός και να μην το ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος».

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα

«Δεν ξέρω γιατί ο κ. Χατζηδάκης κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν είναι ωραίο αντί για υπουργός να είσαι ο στόχος 5046c» σημείωσε με νόημα για τις αποκαλύψεις του Documento για την παρακολούθηση του υπουργού Εργασίας από την ΕΥΠ.

«Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα, το Βέλγιο. Βλέπουμε εκεί ότι ακόμη και αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κ. Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Καϊλή. «Στο Βέλγιο, δεν θα μπορούσαν να βρίσκουν αδιευκρίνιστα ποσά σε υπουργούς και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο, να υπάρχει το σκάνδαλο Novartis και ούτε ένας υπουργός ή μεγαλογιατρός να διώκεται και αντίθετα να κάθεται στο σκαμνί η εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο».

«Αν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, θα είχε η ίδια η δικαιοσύνη απευθυνθεί στους παρόχους. Όχι να πετάμε το μπαλάκι στους δημοσιογράφους» συνέχισε. «Κάποιος θα είχε παραιτηθεί και ο πρωθυπουργός δεν θα είχε πού να σταθεί. Εδώ όμως είμαστε λίγο Βαλκάνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η Le Soir στο Βέλγιο έκανε αποκαλύψεις, δεν της ζήτησαν να πάει να συλλάβει την κ. Καϊλή με σακούλες με χαρτονομίσματα. Δουλειά της Δικαιοσύνης είναι να βρει αποδείξεις. Υπάρχουν στους παρόχους που έχουν υποχρέωση να κρατάνε αρχείο για δύο χρόνια, υπάρχουν υπογραφές εισαγγελέων, υπάρχουν διατάξεις σε αρχείο στην ΑΔΑΕ», συμπλήρωσε. 

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τη δυνατότητα να βγει και να πει ότι πράγματι υπάρχουν παρακολουθήσεις. Δεν το επέλεξε, έχασε την ευκαιρία και προς ώρας φαίνεται να τη χάνουν και άλλοι θεσμοί της Δημοκρατίας. Αν δεν είχε δυνατότητα γνωρίζει τι ποιεί ο άνθρωπος που τοποθέτησε εκεί αλλάζοντας νόμο και ο ανιψιός του, και είχε στηθεί όλο αυτό το σύμπλεγμα των παράνομων και νόμιμων παρακολουθήσεων, τότε πρόκειται για πρωθυπουργό επικίνδυνα ανεπαρκή. Αν είναι συνένοχος, γιατί αυτό αποδεικνύει η συμπεριφορά του, τότε είναι ένας πρωθυπουργός επικίνδυνος», είπε αναδεικνύοντας τις ευθύνες του πρωθυπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter