Lockdown: Που βάζει «φρένο» η Επιτροπή και που δίνει το «πράσινο φως» – Μετά τις 18:30 οι ανακοινώσεις

Lockdown: Που βάζει «φρένο» η Επιτροπή και που δίνει το «πράσινο φως» – Μετά τις 18:30 οι ανακοινώσεις

«Φρένο» στις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο φαίνεται να βάζουν οι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι συνεδριάζουν από το πρωί προκειμένου να εξετάσουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και να λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί φαίνεται να είναι αρνητικοί για μετακινήσεις από δήμο σε δήμο με το αυτοκίνητο. Αντίθετα, οι μετακινήσεις με τα πόδια ή το ποδήλατο με τον κωδικό 6 εκτός δήμου και χωρίς τον περιορισμό των 2 χιλιομέτρων θα επιτρέπονται.

Όσον αφορά το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τα Σαββατοκύριακα, η Επιτροπή φαίνεται να έδωσε το «πράσινο φως» ώστε να διευρυνθεί και αντί για τις 19:00 η απαγόρευση να ισχύει στις 21:00 όπως και τις καθημερινές.

Επιπλέον, θετικοί είναι οι λοιμωξιολόγοι στο να επιτρέπεται το ψάρεμα μόνο όμως εντός δήμου ενώ υπάρχει εισήγηση να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους οι παιδικές χαρές και οι αρχαιολογικοί χώροι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το άνοιγμα κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής και υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, μπορεί να γίνει ακόμα και από αύριο Σάββατο, 20 Μαρτίου.

Οι αποφάσεις των ειδικών για χαλάρωση των μέτρων έρχεται την ώρα που η επιδιμιολογική εικόνα της χώρας είναι η χειρότερη από τότε που ξεκίνησε η πανδημία με το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όριά του.

Πάντως, παρά τις εισηγήσεις των ειδικών της Επιτροπής για χαλάρωση των μέτρων, υπάρχουν και οι φωνές των ειδικών που δηλώνουν άκρως αντίθετοι με το να υπάρχει έστω και η σχετική αυτή χαλάρωση τη δεδομένη περίοδο. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18:30.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter