Μάγδα Φύσσα: «Δεν είμαστε με τους φονιάδες – Με κάθε τρόπο να το αποτρέψουμε» (Video)

Μάγδα Φύσσα: «Δεν είμαστε με τους φονιάδες – Με κάθε τρόπο να το αποτρέψουμε» (Video)

Έντονα συναισθήματα συγκίνησης σκόρπισε στους παρευρισκόμενους της αντιφασιστικής συναυλίας στο Νέο Ηράκλειο η Μάγδα Φύσσα. Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας και Πειραιά που διοργάνωνε το Σάββατο τη συναυλία στο θεατράκι ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου, ζήτησε από την Μάγδα Φύσσα να πει δυο λόγια και η μητέρα του Παύλου Φύσσα πήρε το μικρόφωνο και απηύθυνε έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση και ένα κάλεσμα για τις διαδηλώσεις της πρώτης Νοεμβρίου. Ξεκίνησε λέγοντας πως «Εμείς είμαστε με τον πολιτισμό. Δεν είμαστε με τους φονιάδες» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ναζιστική συγκέντρωση λέγοντας ότι «θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να το αποτρέψουμε». Επίσης, μίλησε για την αναγκαιότητα του να μάθουν τα νέα παιδιά τι σημαίνει φασισμός και έκλεισε, με το κύριο σύνθημα που συνόδευσε τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, δηλαδή με το «Ούτε βήμα πίσω».

Σημειώνεται πως παρά τις απαγορεύσεις, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός και άλλες συλλογικότητες καλούν συγκέντρωση την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, στις 18:00 στην Πλατεία Νέου Ηρακλείου απέναντι από τον ΗΣΑΠ. Ενώ μετά την απαγόρευση σωματεία σύλλογοι και δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, μετέβαλαν την αντιφασιστική διαδήλωση σε κινητοποίηση αλληλεγγύης για τον Παλαιστινιακό λαό και μετέφεραν τον τόπο και την ώρα συγκέντρωσης στις 6.30 μ.μ., στη Νέα Ιωνία (πλατεία Σημηριώτη), σε μια εκδήλωση που παρά την αλλαγή, αναμένεται να έχει έντονο αντιφασιστικό χαρακτήρα.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση της Μάγδας Φύσσα στην εκδήλωση του Αντιφασιστικού Συντονισμού. 

«Εμείς είμαστε με τον πολιτισμό, έτσι; Δεν είμαστε με τους φονιάδες.

Το ότι αυτή τη στιγμή έχουνε σκοπό να έρθουν – και σαφώς δεν θα έρθουν με καλό σκοπό στην χώρα μας, έχουνε κάνει αυτήν την προσπάθεια για να’ρθουνε, εντάξει θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να το αποτρέψουμε. Πάντα αυτό που θα έχετε στο μυαλό σας μέσα, είναι ότι δεν είναι περισσότεροι, είναι λιγότεροι. Είναι φονιάδες. Δεν είναι σαν κι εμάς. Αυτό που θα έχετε σαν εικόνα μέσα στο μυαλό σας είναι η 7η Οκτωβρίου του 2020. Την ημέρα του Εφετείου. Τον κόσμο που ήταν έξω και όλον αυτόν τον κόσμο. Και αυτοί όλοι είναι οι αντιφασίστες. Σημαίνει ότι εμείς τον φασισμό τον έχουμε καταλάβει και τον ξέρουμε. Σκοπός μας είναι τώρα στα μικρότερα παιδιά να μπορέσουμε να τους δώσουμε να το καταλάβουν, τι σημαίνει φασισμός. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και είμαστε με τη ζωή. Όχι με το μίσος και τις δολοφονίες, όχι με τον θάνατο. Αυτά δεν έχω κάτι άλλο να σας πω. Να είστε καλά και να προσέχετε. Και ούτε βήμα πίσω»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter