Μάικ Τάισον: Προτρέπει τον Μπάιντεν να απελευθερώσει όσους φυλακίστηκαν λόγω… κάνναβης

Μάικ Τάισον: Προτρέπει τον Μπάιντεν να απελευθερώσει όσους φυλακίστηκαν λόγω… κάνναβης

Να τηρήσει τη δέσμευσή του να «διορθώσει την αποτυχημένη προσέγγιση της χώρας για τη μαριχουάνα», καθώς και να δώσει επιείκεια στους χιλιάδες «παραβάτες» που εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή, προέτρεψε τον Τζο Μπάιντεν ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών Μάικ Τάισον.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει τη δύναμη να πραγματοποιήσει μια πραγματική αλλαγή – μπορεί να διορθώσει αυτά τα λάθη και να δώσει επιείκεια σε όσους κρατούνται στη φυλακή για αδικήματα σχετικά με την κάνναβη», είπε ο Τάισον μιλώντας στον Guardian. «Γνωρίζουμε ότι ο αποτυχημένος πόλεμος κατά των ναρκωτικών ήταν λάθος και κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται για κάνναβη. Είναι καιρός να προχωρήσει η χώρα μας και να σταματήσει οριστικά την απαγόρευση της».

Οι νόμιμες πωλήσεις κάνναβης στις ΗΠΑ θα μπορούσαν σύντομα να φτάσουν τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, με τους ακτιβιστές να υποστηρίζουν ότι είναι αδικία το γεγονός ότι περισσότεροι από 2.000 πολίτες – στη συντριπτική πλειοψηφία τους αφροαμερικανοί – βρίσκονται σε ομοσπονδιακές φυλακές για συμπεριφορά που είναι νόμιμη σχεδόν στη μισή χώρα, καθώς επιτρέπεται σε 24 πολιτείες.

Περίπου 30.000 πολίτες βρίσκονται σε κρατικά σωφρονιστικά ιδρύματα για μη βίαια αδικήματα σχετικά με την κάνναβη, τονίζουν επίσης οι ακτιβιστές. Ο Μπάιντεν δεν έχει τη δύναμη να δώσει χάρη σε αυτούς τους παραβάτες, αλλά ο Τάισον παρακάλεσε τον πρόεδρο να πιέσει τις εν λόγω πολιτείες να το κάνουν.

Ο Μπάιντεν έχει κατηγορηθεί για παραπλάνηση των ψηφοφόρων στα μηνύματά του σχετικά με τη χάρη του σε άτομα που καταδικάστηκαν για απλά αδικήματα κατοχής κάνναβης, αφού δεσμεύτηκε προεκλογικά να την αποποινικοποιήσει.

Ο Λευκός Οίκος θα λάβει μια επιστολή που συνέταξε ο Τάισον, στην οποία θα αναφέρεται ότι είναι καιρός οι αρχές να συμφιλιωθούν με τις κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων όλων των κοινωνικών ομάδων, που πληρώνουν συνήθως βαρύ κόστος στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

Διαβάστε επίσης:

Λευκορωσία – ομοφοβία: Σχέδιο νόμου κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Ισραήλ: «Persona non grata» o Λούλα της Βραζιλίας – Mετά τις δηλώσεις για τη Γάζα

Χάγη-Διεθνές Δικαστήριο: Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία για την ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη

Τραμπ: Τι σημαίνει για την περιουσία του το πρόστιμο των 355 εκατ. δολαρίων – Έρανο ξεκίνησαν οπαδοί του

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter