Ισραήλ: «Persona non grata» o Λούλα της Βραζιλίας – Mετά τις δηλώσεις για τη Γάζα

Ισραήλ: «Persona non grata» o Λούλα της Βραζιλίας – Mετά τις δηλώσεις για τη Γάζα

Την αντίδραση της ισραηλινής ηγεσίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, σύμφωνα με τον οποίο το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στην Γάζα, παρόμοια με αυτή που διέπραξε ο Χίτλερ με το Ολοκαύτωμα.

Η ισραηλινή κυβέρνηση επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στον πρέσβη της Βραζιλίας στην χώρα αφού τον κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Λούλα είναι πλέον «persona non grata» στο Ισραήλ.

Στην σχετική ανακοίνωση που μετατρέπει τον πρόεδρο της Βραζιλίας σε ανεπιθύμητο πρόσωπο για το Ισραήλ, αναφέρει ως λόγο τις δηλώσεις του μέσα στο Σαββατοκύριακο από την Αντίς Αμπέμπα όπου παρευρέθη τιμητικά στην Σύνοδο της Αφρικανικής Ένωσης, κατά τις οποίες ο Λούλα δήλωσε πως: «Αυτό που συμβαίνει στην Λωρίδα της Γάζας και στον Παλαιστινιακό λαό, δεν έχει ξαναγίνει σε οποιαδήποτε στιγμή της ιστορίας. Αν και, ξανασυνέβη, όταν ο Χίλτερ σκότωνε του Εβραίους. Αυτό που συμβαίνει στην Λωρίδα της Γάζας δεν είναι πόλεμος, αλλά γενοκτονία Δεν είναι πόλεμος μεταξύ στρατιωτών. Είναι ένας πόλεμος μεταξύ ενός πανέτοιμου στρατού από την μια, και παιδιών και γυναικών από την άλλη».  

Η ισραηλινή πλευρά υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν μια σοβαρή αντισημιτική επίθεση, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της ισραηλινής κυβέρνησης, Μπενιαμίν Νετανιάχου σχολίασε το θέμα υποστηρίζοντας πως οι δηλώσεις Λούλα είναι: «Σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος και μια προσπάθεια να βλάψει τον Εβραϊκό λαό και το δικαίωμα του να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Η σύγκριση μεταξύ Ισραήλ και Ολοκαυτώματος από τους Ναζί και τον Χίτλερ, περνάει μια κόκκινη γραμμή».

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα στην Γάζα έχουν χάσει την ζωή τους περίπου 29.000 από τις επιχειρήσεις του Ισραήλ. Σε αυτό το πλαίσιο η επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Κοινοτήτων στην Βρετανία, η Συντηρητική βουλευτής Αλίσια Κερνς, υποστήριξε σε δηλώσεις της πως το Ισραήλ έχει πλέον ξεπεράσει κατά πολύ την άσκηση του δικαιώματος του στην αυτοάμυνα.

Δείτε επίσης:

Νόβιτσοκ: Τι είναι ο νευροτοξικός παράγοντας που ήρθε ξανά στο προσκήνιο λόγω Ναβάλνι

Τραμπ: Τι σημαίνει για την περιουσία του το πρόστιμο των 355 εκατ. δολαρίων – Έρανο ξεκίνησαν οπαδοί του

Χάγη: Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία για την ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη

«Βόμβα» από τη σύζυγο του Ναβάλνι: «Ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε με Νόβιτσοκ» (Video)

Στις Βρυξέλλες η σύζυγος του Ναβάλνι – Με ποιους θα συναντηθεί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter