Τραμπ: Τι σημαίνει για την περιουσία του το πρόστιμο των 355 εκατ. δολαρίων – Έρανο ξεκίνησαν οπαδοί του

Τραμπ: Τι σημαίνει για την περιουσία του το πρόστιμο των 355 εκατ. δολαρίων – Έρανο ξεκίνησαν οπαδοί του

Πρόστιμο ύψους 355 εκατομμυρίων δολαρίων επέβαλε δικαστήριο της Νέας Υόρκη στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και Έρικ Τραμπ, κατηγορούνται για εξαπάτηση διάρκειας 10 ετών, διογκώνοντας την καθαρή τους αξία κατά δισεκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να εξαπατήσουν τράπεζες και ασφαλιστές. Συνολικά, έλαβαν πρόστιμα ύψους 364 εκατ. δολαρίων.

Παράλληλα, στον μεγιστάνα απαγορεύτηκε να υπηρετήσει ως αξιωματούχος ή διευθυντής οποιασδήποτε εταιρείας της Νέας Υόρκης για τα επόμενα τρία χρόνια.

Μάλιστα, η ετυμηγορία ξεπερνά το πορτοφόλι του Τραμπ, σημειώνει το Business Insider. Στοχεύει στην αυτοκρατορία του στα ακίνητα, στο θέρετρο του γκολφ και στον όμιλο Trump Organization. Και το κάνει με δύο τρόπους που ο Τραμπ προσπαθούσε να αποφύγει επί δύο χρόνια.

Πρώτον, η ετυμηγορία αφαιρεί ουσιαστικά τον έλεγχο της εταιρείας από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και τους γιους του, αφήνοντας τις σημαντικές αποφάσεις σε έναν ακόμη μη ορισθέντα «ανεξάρτητο διευθυντή συμμόρφωσης», που θα λειτουργεί υπό τη συνεχή επιτήρηση του υπάρχοντος δικαστηρίου.

Δεύτερον, ορίζει μια τριετή απαγόρευση στον Τραμπ να διευθύνει τον Trump Organization ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση στην πόλη και την πολιτεία, στην οποία συγκέντρωσε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του ως μεγιστάνας των ακινήτων.

«Οι απάτες που εξακριβώθηκαν ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και συγκλονίζουν τη συνείδηση», ανέφερε ο δικαστής Άρθουρ Ενγκορόν, ο οποίος προήδρευσε της υπόθεσης για περισσότερα από τρία χρόνια.

Πώς θα πληρώσει το πρόστιμο ο Τραμπ

Τα 355 εκατομμύρια δολάρια είναι τεράστιος αριθμός, ακόμη και για έναν δισεκατομμυριούχο. Οι νομικοί εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα βλάψει πολύ τον πλούτο του πρώην προέδρου.

«Δεν θα τον κάνει φτωχό, αλλά θα του αποσπάσει ένα μεγάλο κομμάτι από τα χρήματά του», σημείωσε η πρώην ομοσπονδιακή εισαγγελέας Νταϊάνα Φλόρενς. «Η καθαρή του αξία θα πέσει πολύ».

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η συνολική καθαρή περιουσία του Τραμπ ήταν 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι ένα πρόστιμο 354,9 εκατομμυρίων δολαρίων θα αφαιρούσε περίπου το 14-17% των χρημάτων του.

Μια άλλη επιλογή είναι να πουλήσει μερικά από τα περιουσιακά του στοιχεία για να συγκεντρώσει αρκετά μετρητά. Σε κατάθεσή του, ο Τραμπ είχε αναφέρει ότι διέθετε στα χέρια του 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά. Αλλά αυτό δεν θα ήταν αρκετό για να καλύψει το πρόστιμο, συν τα άλλα νομικά του έξοδα και αμοιβές.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι δεν έκανε τίποτα κακό και σχεδιάζει να ασκήσει έφεση στην υπόθεση.

Αν όμως δεν θέλει να διακινδυνεύσει να χάσει τα χρήματα ή την περιουσία του ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έφεση, πρέπει να καταθέσει ολόκληρο το ποσό εντός 30 ημερών.

Ερανο ξεκίνησαν οπαδοί του για να τον βοηθήσουν να πληρώσει το πρόστιμο

Εν τω μεταξύ, ερανικό λογαριασμό άνοιξαν οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να τον βοηθήσουν να πληρώσει τα πρόστιμα μαμούθ 355 εκατομμυρίων δολαρίων για οικονομικές απάτες της εταιρείας ακινήτων που φέρει το όνομά του. Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 82,500 δολάρια.

Καθώς το περιβάλλον του δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί να βρει τρόπο να πληρώσει το πρόστιμο «μαμούθ» για αστική απάτη, οι οπαδοί του έχουν στραφεί στον διαδικτυακό έρανο, σε μια προσπάθεια να συνεισφέρουν.

Δείτε επίσης:

Φρίκη στα Τρίκαλα: Αποκεφάλισε τον πατέρα του με αλυσοπρίονο

Κασιμάτη υπέρ Κασσελάκη: «Το κόμμα ανήκει πρώτα στα μέλη όχι στη συλλογική ηγεσία»

Προεκλογική εκστρατεία Ανδρουλάκη με λεφτά της ΕΕ

Βαθιές ρωγμές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια – Τις μεγαλύτερες απώλειες ο Ανδρουλάκης

Αγρότες: Πώς θα γίνει η κάθοδος με τα τρακτέρ στην Αθήνα – Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Επέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ για να «σπάσει» η κατάληψη της Νομικής (Video)

Χειροκροτήστε τον Αρειο Πάγο (κλαπ-α, κλαπ-α)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter