Μαίνονται οι πυρκαγιές: Αυτά είναι τα ενεργά πύρινα μέτωπα στη χώρα (Χάρτης)

Μαίνονται οι πυρκαγιές: Αυτά είναι τα ενεργά πύρινα μέτωπα στη χώρα (Χάρτης)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για έβδομη συνεχόμενη μέρα, πυροσβέστες εθελοντές και κάτοικοι σε ολόκληρη τη χώρα κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα.

Αυτή την ώρα, τα ενεργά μέτωπα στη χώρα μας είναι στις εξής περιοχές: Ρόδος, Εύβοια, Θήβα και Κέρκυρα, ενώ η εικόνα στο Αίγιο είναι βελτιωμένη.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο

Στις φλόγες έχει παραδοθεί το κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού της Ρόδου για έβδομη ημέρα, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να μάχονται έχοντας απέναντί τους τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και το επιτελικό μπάχαλο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη σε Πλατάνια, Μαλώνα και Αρχίπολη, με τον μεγάλο αγώνα να γίνεται για να μην απειληθεί ο Αρχάγγελος, όπου υπάρχουν πολλοί τουρίστες.

Νέα μηνύματα από το 112 τη Δευτέρα για εκκενώσεις χωριών, όπως ο Μάλωνας και η Μάσαρη, καθώς υπάρχει αναζωπύρωση σε μέτωπο φωτιάς κοντά στα δύο χωριά. Στο νησί υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα, ενώ σημειώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Σε κατάσταση συναγερμού και η Εύβοια

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα σε νότια και κεντρική Εύβοια.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στη φωτιά στην Κάρυστο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, με τις φλόγες να πλησιάζουν οικισμούς.

Μήνυμα 112 εστάλη το μεσημέρι της Δευτέρας στον οικισμό Άγιοι προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή.

Νωρίτερα, είχε σταλεί αντίστοιχο μήνυμα για εκκένωση του Πλατανιστού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρο και 32 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Φωτιά υπάρχει και στην περιοχή Κοντοδεσπότι του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλούνται σπίτια.

Φωτιά ξέσπασε και στη Ριτσώνα, σε γεωργική έκταση μακριά από κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα

Αντιμέτωποι με δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Άνω Περίθεια και στον Άγιο Γεώργιο Κασσιόπης είναι οι πυροσβέστες από νωρίς το απόγευμα στην Κέρκυρα. Μαζί με τους πυροσβέστες μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άνδρες της πολιτικής προστασίας του δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, κάτοικοι και εθελοντές.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα είχαν σαν αποτέλεσμα να μην καεί κανένα σπίτι. Στο έργο της κατάσβεσης καθοριστική συμβολή έχουν τα εναέρια μέσα. Ειδικότερα επιχειρούν ένα ελικόπτερο Αυγούστα Μπελ, δύο πυροσβεστικά ουκρανικά αεροπλάνα και δύο αεροπλάνα τύπου PZL.

Πυρκαγιά και στη Θήβα

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης, καθώς φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας, στο άλσος στην Αγ. Τριάδα στη Θήβα.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ κοντά σε σπίτια που υπάρχουν στο σημείο, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη ώστε να μην αφήσουν την φωτιά να τα πλησιάσει.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες και 7 οχήματα.

Καλύτερη η εικόνα στο Αίγιο

Μετά από ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και καταλυτική επέμβαση με το πρώτο φως της ημέρας από τα εναέρια μέσα, η μεγάλη πυρκαγιά της Αιγιάλειας στα όρια με τον Δήμο Καλαβρύτων είναι βελτιωμένη.

Η φωτιά, αργά το βράδυ έφθασε σε λόφο απέναντι από τον οικισμό Τράπεζα, με κατεύθυνση προς αυτόν. Για τον λόγο αυτόν, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το χωριό Τράπεζα Αχαΐας με μήνυμα μέσω 112 που εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να κατευθυνθούν προς την Ακράτα. Εκκενώθηκε επίσης ο οικισμός Κάστρο Αιγιαλείας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter