Μακελειό στη Μόσχα: Η πιο πολύνεκρη επίθεση στη Ρωσία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια

Μακελειό στη Μόσχα: Η πιο πολύνεκρη επίθεση στη Ρωσία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο λουτρό αίματος στο Crocus City Hall, έναν περίοπτο χώρο συναυλιών κοντά στη Μόσχα. Αλλοι 115 έχουν τραυματιστεί από τα πυρά των τρομοκρατών ενώ περίπου 60 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, αυτή ήταν η πιο πολύνεκρη επίθεση στη Ρωσία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Στο σημείο του μακελειού, οι ερευνητές της ρωσικής αστυνομίας εργάστηκαν όλη τη νύχτα για να συγκεντρώσουν στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων εγκαταλελειμμένων όπλων και πυρομαχικών που άφησαν οι ένοπλοι.

Όσο για τους επιτιθέμενους, οι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν πει πολύ λίγα για το ποιοι ήταν – ή πού βρίσκονται. Υπήρχαν ενδείξεις χθες το βράδυ ότι είχαν διαφύγει και ότι η αστυνομία προσπαθούσε να τους κυνηγήσει.

Ένα παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε την επίθεση. Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτόν τον ισχυρισμό. Και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχει κάνει ακόμη κανένα δημόσιο σχόλιο για την επίθεση.

Στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις και πόλεις σε ολόκληρη τη Ρωσία σήμερα το πρωί, οι ηλεκτρονικές διαφημιστικές πινακίδες δείχνουν ένα μόνο αναμμένο κερί και τη λέξη “Skorbim” – Θρηνούμε.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter