Μακελειό στη Νότια Αφρική – Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια από ένοπλη επίθεση

Μακελειό στη Νότια Αφρική – Ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια από ένοπλη επίθεση

Δέκα μέλη της ίδιας οικογένειας, επτά εκ των οποίων γυναίκες και ένα αγόρι 13 ετών, σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση με πυροβόλα όπλα που δέχθηκαν στο σπίτι τους στη Νότια Αφρική.

Δράστες της επίθεσης, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ήταν τέσσερις άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία έστησαν ενέδρα στα μέλη της οικογένειας στο σπίτι τους στην πόλη Πιετερμάριτζμπουργκ, στην επαρχία Κουαζούλου-Νατάλ.

Ο υπουργός αρμόδιος για την Αστυνομία, Μπέκι Σέλε, είπε ότι το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα του μαζικού πυροβολισμού ήταν 65 ετών και το νεότερο ήταν ο 13χρονος. Δεν έδωσε τις ηλικίες των άλλων θυμάτων. Η αστυνομία αρχικά ανακοίνωσε ότι τα θύματα ήταν επτά γυναίκες και τρεις άνδρες, αλλά αργότερα είπε ότι τουλάχιστον ένα παιδί, το αγόρι, ήταν μεταξύ των νεκρών.

Η αστυνομία βρήκε τρία όπλα, ενώ ανακοινώθηκε ότι ο ύποπτος που σκοτώθηκε από την αστυνομία ήταν «διαβόητος» και συνδεόταν με άλλα εγκλήματα στην περιοχή. Ωστόσο ο Μπέκι Σέλε δεν εξήγησε ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης. Τόνισε πάντως ότι η εικόνα μετά την επίθεση στο σπίτι «ήταν τρομερή». «Πάρα πολλοί άνθρωποι χάθηκαν», πρόσθεσε.

Η αστυνομία ανακρίνει επίσης τον οδηγό ενός ταξί, ο οποίος πιστεύεται ότι μετέφερε στο παρελθόν τους τέσσερις άνδρες, σε σημεία όπου διέπραξαν άλλα εγκλήματα.

Πηγή: BBC, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter