Μακελειό στην Αρτέμιδα: Εξυγίανση με γκρίζες ζώνες από την ΕΛΑΣ – Δύο συλλήψεις και… ένας αναζητείται

Μακελειό στην Αρτέμιδα: Εξυγίανση με γκρίζες ζώνες από την ΕΛΑΣ – Δύο συλλήψεις και… ένας αναζητείται

Δύο άτομα τελικά συνελήφθησαν για το μακελειό πριν από σχεδόν έναν μήνα στην Αρτέμιδα, με θύματα τους έξι Τούρκους, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά τη διάπραξη των δολοφονιών. Ωστόσο, για την πολύκροτη υπόθεση, ένα άτομο αναζητείται, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχου, Ιωάννη Σκούρα, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, που έγινε την Τετάρτη στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Δύο συλλήψεις

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μυτιλήνη, και για έναν 28χρονο, επίσης Τούρκο, που συνελήφθη χθες το πρωί στον Άγιο Δημήτριο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ κατά τη σύλληψη και των δυο ατόμων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών.

Δείτε επίσης: Η Ελλάδα τόπος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Εξαπλή δολοφονία

Μια σειρά πυροβολισμών στην κατά τα άλλα ήσυχη κοινότητα της Αρτέμιδας (Λούτσα) ξεσήκωσε τη γειτονιά. Εξι άγνωστοι μέχρι εκείνη τη στιγμή άντρες είχαν πέσει νεκροί. Ο δολοφόνος φέρεται να τράβηξε και φωτογραφίες τους προτού φύγει από το σημείο. Ισως για να αποδείξει στα αφεντικά του, τους ηθικούς αυτουργούς, ότι η «δουλειά» έγινε.

Η εξαπλή δολοφονία προκάλεσε μια σπάνια ανησυχία στην ΕΛΑΣ. Ολα έδειχναν εξαρχής ότι αυτό δεν ήταν ένα ακόμη περιστατικό στον μακρύ κατάλογο των ξεκαθαρισμάτων της νύχτας που έχουν γίνει κανόνας τα τελευταία χρόνια. Το αστυνομικό ρεπορτάζ ήδη ακόνιζε τα όπλα του και οι πληροφορίες άρχισαν να ρέουν με καταιγιστικούς ρυθμούς. Τουρκικά ονόματα, ευφάνταστες ονομασίες συμμοριών, δολοφονίες στην Ευρώπη και την Ασία, κινηματογραφικές δραπετεύσεις και υπόνοιες περί σύνδεσης του εγκλήματος με κυβερνήσεις διαμορφώνουν μέχρι σήμερα ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από αστυνομικό μυθιστόρημα ή έστω από φτηνή σειρά.

10 συλλήψεις στην Τουρκία

Με κινηματογραφικές εφόδους σε γιάφκες της διαβόητης συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν στην Τουρκία η αστυνομία προχώρησε σε 10 συλλήψεις, στον απόηχο των δολοφονιών έξι μελών της συμμορίας στην Αρτέμιδα στις 11 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης: Αρτέμιδα: Αυτοί είναι οι 6 Τούρκοι που έπεσαν νεκροί – Εικόνες σοκ από το μακελειό (Photos)

Όπως αναφέρει με το πρακτορείο ειδήσεων ANKΑ, 10 μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η Αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι για ενέργειες που προετοιμάζονταν να κάνουν στην Κωνσταντινούπολη σε αντίποινα για την εξαπλή δολοφονία στην Αρτέμιδα.

Η αστυνομία μάλιστα δημοσίευσε βίντεο με τις εφόδους στα σπίτια των υπόπτων μελών της συμμορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αστυνομικού Τμήματος Κωνσταντινούπολης, σε έρευνες που έγιναν από το τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος, μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη λόγω της δολοφονίας έξι μελών της εγκληματικής Οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν στην Ελλάδα στις 11 Σεπτεμβρίου 2023. Εκτιμήθηκε ότι προετοιμάζονταν να δράσουν. Συνεπώς, προχωρήσαμε σε ταυτόχρονη επιχείρηση που έγινε σε διευθύνσεις στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη. Κατά την επιχείρηση 10 ύποπτοι συνελήφθησαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter