Μάκης Βορίδης: Ο αντ’ Αυτού

Μάκης Βορίδης: Ο αντ’ Αυτού

Δικαιούται για πολιτικό του οικόσημο το Πουλί του Παττακού. Γιατί όπως κι εκείνο, έτσι κι αυτός αναγεννήθηκε από τις στάχτες της χούντας στο κοτέτσι της (Νέας) δημοκρατίας. Ως Πουλί του Μητσοτάκη, κόκορας μάλιστα! Ολα για την Ελλάδα ΜΑΣ. Ανεβασμένος στο ανώτατο αξίωμα που θα μπορούσε ένας τύπος με το δικό του βιογραφικό να ονειρευτεί: αντ’ Αυτού, με άλφα κεφαλαίο. Θα εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό μας στη Βουλή όταν αυτός απουσιάζει για διακοπές ή για να παραστεί σε κάποιο γκαλά του οικογενειακού φίλου Λιγνάδη. Θα συγκρούεται με τους Σπαρτιάτες, θα κατανικά τη Νίκη και θα δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει τι σημαίνει Δεξιά.

Μάκης Βορίδης, ο σκοτεινός κόκορας του έθνους πίσω από τον χρυσαετό του Μαξίμου. Που αναλαμβάνει νέα συμβόλαια. Να κρατήσει σούζα το ελληνοχριστιανικό λούμπεν, που ως γιουσουφάκι του Παπαδόπουλου ξέρει καλά τα κακαρίσματά του. Και να τσιμπολογήσει κάθε σπόρο της αριστερής ιδεολογίας, όπως για χρόνια ονειρευόταν. Οι ελαττωματικές αριστερές ιδέες πρέπει να εξοντωθούν, να εξουδετερωθούν, να αφανιστούν, φώναζε όταν έσπαζε κεφάλια. Αλλά τώρα είναι πια κεντροδεξιός. Τις ιδέες θέλει να αφανίσει, όχι τα κεφάλια που τις φιλοξενούν.

Και έκανε έναρξη εργασιών με ποιον άλλο; Με την ιδέα Τσίπρας. Ως αντ’ Αυτού έδωσε δημιουργικό βάθος στις δηλώσεις Αυτού. Ο Τσίπρας είναι αριστερός οπορτουνιστής, αμοραλιστής, λαϊκιστής που καβάλησε το κύμα του μνημονίου, εκμεταλλεύτηκε τις πληγές στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, είπε ψέματα που βάφτισε αυταπάτες, τον διακατείχε η τοξικότητα και το μίσος και διέπραξε από πάνω και την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά είχε και ένα θετικό η αλγεινή θητεία του: απομυθοποίησε την Αριστερά και συνέβαλε στο τέλος της ιδεολογικής της ηγεμονίας. Καθαρές κουβέντες, όπως βλέπετε, χωρίς ούτε ίχνος τοξικότητας και μίσους. Ο πιο νέος Νέος Ελληνικός Πολιτισμός.

Ο Βορίδης είναι ο κλασικός εκπρόσωπος αυτού του πολιτισμού με υπογραφή Μητσοτάκη. Μια παγερή φιγούρα μίσους για την Αριστερά, που με εντυπωσιακά υποκριτικό ταλέντο κρύβει το μίσος του για τη δημοκρατία. Ενας τραμπούκος που καταχώνιασε την ακροδεξιά του ταυτότητα και επιδεικνύει τώρα πλαστικά δημοκρατικά χαμόγελα. Ενας φορέας θράσους – γιατί θράσος είναι να χαρακτηρίσει αμοραλιστή τον Τσίπρα ο Βορίδης του Ελληνικού Μετώπου, της ακροδεξιάς βίας και της κουμπαριάς με τον Παπαδόπουλο και τον Λεπέν. Ενας ανάδοχος απευθείας ανάθεσης από τον Μητσοτάκη της βρόμικης δουλειάς.

Ο Ηγεμόνας και ο αντ’ Αυτού – το μακρύ του χέρι. Που κάποτε κρατούσε φασιστικό πέλεκυ και τώρα δίνει μαθήματα δημοκρατίας και ήθους. Πέντε Ελλάδες έταξε στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Μητσοτάκης. Την έκτη, την Ελλάδα του Βορίδη, που σκιάζει όλες τις άλλες, την αποσιώπησε. Στήνει όμως κιόλας τα συρματοπλέγματά της, να είστε σίγουροι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter