«Μαλλιά κουβάρια» στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Μαρκόπουλος – Βρεττός

«Μαλλιά κουβάρια» στην Εξεταστική για τα Τέμπη: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Μαρκόπουλος – Βρεττός

Ξέφυγε η κατάσταση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να γίνεται (και πάλι) έξω φρενών με τον εισηγητή της Νίκης, Νίκο Βρεττό, ο οποίος την ώρα που του απευθυνόταν ο πρόεδρος της Επιτροπής έκανε… διατάσεις.

Η διένεξη μεταξύ τους είχε αρχίσει από το πρωί. Ωστόσο, κορυφώθηκε όταν ο κ. Μαρκόπουλος του ζήτησε να μην επαναλαμβάνει ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί, με τον εισηγητή της Νίκης να αντιδρά.

Την ώρα που ο Δ. Μαρκόπουλος αντιδικούσε με τον κ. Βρεττό, ο τελευταίος σηκώθηκε και έκανε… διατάσεις για να ξεπιαστεί από την πολύωρη διαδικασία.

Τότε, ο πρόεδρος βγήκε από τα ρούχα του, κάνοντας λόγο για απρέπεια και διακόπτοντας για λίγα λεπτά τη διαδικασία.

Η ένταση συνεχίστηκε και εκτός αιθούσης, με τον Δ. Μαρκόπουλο να φωνάζει: «Καταλαβαίνεις τι κάνουμε εδώ; Με τι σοβαρό ζήτημα ασχολούμαστε;».

Από την πλευρά του, ο κ. Βρεττός επικαλέστηκε πρόβλημα με τη μέση και τον πρόεδρο να επιμένει, αποκαλώντας τον «ανεκδιήγητο».

Εκείνη την ώρα παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, κρατώντας τους δύο βουλευτές σε απόσταση… ασφαλείας.

Όταν επανεκκίνησε η διαδικασία, ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε ότι «είναι η τελευταία φορά που δείξαμε ανοχή σε συμπεριφορές που παρεκκλίνουν των κοινοβουλευτικών αρχών», προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν εκπρόσωποι του κοινοβουλευτισμού να συμπεριφέρονται λες και είναι παιδική χαρά».

Τελικά, ο πρόεδρος απέβαλε τον κ. Βρεττό και του αφαίρεσε και τον λόγο.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική για τα Τέμπη: Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Βίνη – Κατσιούλη ζήτησε ο Κόκκαλης

Β. Κόκκαλης: «Με σεβασμό στη Δικαιοσύνη, η κοινωνία περιμένει απόδοση των ευθυνών»

Εγκλημα Τέμπη: Εκδήλωση για τον εκτροχιασμό του Κράτους Δικαίου στο Ευρωκοινοβούλιο

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter