Εξεταστική για τα Τέμπη: Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Βίνη – Κατσιούλη ζήτησε ο Κόκκαλης

Εξεταστική για τα Τέμπη: Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση Βίνη – Κατσιούλη ζήτησε ο Κόκκαλης
Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό", Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση των Χρήστου Βίνη, CEO της ΕΡΓΟΣΕ μέχρι το δυστύχημα, και του Χρήστου Κατσιούλη, στελέχους της ΕΡΓΟΣΕ, που πριν παραιτηθεί προϊδοποιούσε για τα κενά ασφαλείας, ζήτησε στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών ο Βασίλης Κόκκαλης.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, εξετάζοντας τον κ. Βίνη, ρώτησε τον μάρτυρα εάν επιθυμεί την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του με τον κ. Κατσιούλη.

Πριν απαντήσει ο κ. Βίνης, ο οποίος δεν αρνήθηκε πως είναι μέλος της ΝΔ απ΄ όταν ήταν φοιτητής, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, παρενέβη για να προστατέψει τον μάρτυρα.

«Αφήστε το…» είπε στον κ. Βίνη, με τον κ. Κόκκαλη να αντιδρά: «Γιατί “αφήστε το”; Γιατί δεν σας συμφέρει;». Τότε, ο Δ. Μαρκόπουλος αφαίρεσε τον λόγο από τον εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας τον λόγο στη Μιλένα Αποστολάκη.

«Κρατήσατε τον κ. Βαλαβάνη»

Κατά την εξέταση του μάρτυρα από την εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, αποκαλύφθηκε ότι προσελήφθη στην ΕΡΓΟΣΕ το μέλος του τεχνικού επιμελητηρίου, κ. Βαλαβάνης, μετά τις πραγματογνωμοσύνες που έκανε για τον οργανισμό εξαιτίας των καταγγελιών Κατσιούλη, τις οποίες περιέγραψε ως προϊόν ιδιοτέλειας.

«Κρατήσατε τον κ. Βαλαβάνη» σχολίασε με νόημα η κ. Αποστολάκη, ενώ νωρίτερα ο κ. Μαρκόπουλος είχε προσπαθήσει και πάλι να βάλει πλάτη και να προστατέψει τον μάρτυρα.

Διαβάστε επίσης: Β. Κόκκαλης: «Με σεβασμό στη Δικαιοσύνη, η κοινωνία περιμένει απόδοση των ευθυνών»

Εγκλημα Τέμπη: Εκδήλωση για τον εκτροχιασμό του Κράτους Δικαίου στο Ευρωκοινοβούλιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter