«Μαλλιοκούβαρα» στη ΝΔ: Δεν διαψεύδει ο Καραμανλής την επικοινωνία με Δένδια

«Μαλλιοκούβαρα» στη ΝΔ: Δεν διαψεύδει ο Καραμανλής την επικοινωνία με Δένδια

Δύο σαφείς γραμμές, απόλυτα διαφοροποιημένες, φαίνεται να υπάρχουν στη Νέα Δημοκρατία, κάτι που ήρθε στην επιφάνεια ακόμα περισσότερο κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της Συμφωνίας των Πρεσπών: Της ακροδεξιάς και της κεντροδεξιάς! 

Αποκορύφωμα των δύο αυτών γραμμών είναι η πρόσφατη διαφοροποίηση του Νίκου Δένδια κατά τη συζήτηση επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο οποίος αρνήθηκε τους εθνικιστικούς και ακροδεξιούς τόνους, αρνούμενος παράλληλα οποιαδήποτε σύμπλευση με τη Χρυσή Αυγή.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και παρά τις συνεχείς πιέσεις από το Μοσχάτο, αρνείται να διαψεύσει το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο, ο κ. Δένδιας μεσούσης της διαδικασίας στη Βουλή για τις Πρέσπες, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στον οποίο εξέθεσε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα και κυρίως για το θολό ιδεολογικό στίγμα που εκπνέει. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απάντηση του Κώστα Καραμανλή στον Νίκο Δένδια ήταν: «Νίκο, δεν έχεις άδικο».

Τι λέει ο Νίκος Δένδιας

Με καθυστέρηση  μισής μέρας, ο Νίκος Δένδιας τοποθετήθηκε στο θέμα μέσω Twitter:

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ούτε ότι είχα δίκιο ούτε ότι είχα άδικο μου είπε ο Κώστας Καραμανλής. Απλώς, δεν έτυχε να μιλήσουμε».

Σημειώνεται πάντως πως πρόσφατα σε συνέντευξη του ο κ. Δένδιας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων δίνοντας ένα σαφές στίγμα κατά της ακροδεξιάς ρητορικής και του λαϊκισμού:

«Δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς. Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα όμως υπάρχουν όρια.»

Σημειώνεται μάλιστα πως μετά τα περιστατικά αυτά -σύμφωνα με πληροφορίες- υπήρξε έντονη λογομαχία Δένδια – Μητσοτάκη με τις φωνές να ακούγονται ως το πεζοδρόμιο.

Διαβάστε ακόμα: Δένδιας – Μητσοτάκης: Δυο «ξένοι» στο ίδιο κόμμα!

Διαβάστε ακόμα: «Μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα στην Πειραιώς: Νέο επεισόδιο Δένδια-Αυγενάκη

Όπως όλα δείχνουν οι αντιδράσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας κατά της ακροδεξιάς γραμμής της ηγετικής ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη (Σαμαράς – Γεωργιάδης – Βορίδης ) έχουν πάρει πλέον σοβαρές διαστάσεις – ενδεχομένως και απρόβλεπτες – παρά τις προσπάθειες του Μοσχάτου να φανεί ότι υπάρχει ενιαίο κόμμα και ενιαία γραμμή…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter