Μαρινάκης μαινόμενος κατά φοιτητών: Αποκαλεί «μπάχαλο» τους αγώνες, απειλεί με αστυνομία και… εξεταστική

Μαρινάκης μαινόμενος κατά φοιτητών: Αποκαλεί «μπάχαλο» τους αγώνες, απειλεί με αστυνομία και… εξεταστική

Ρεσιτάλ στην υπεράσπιση της γραμμής καταστολής των φοιτητικών κινητοποιήσεων που έχουν εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα με αποφασιστικές μορφές αγώνα όπως οι καταλήψεις, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Παρουσίασε μια σκληρή γραμμή λέγοντας ότι σε λιγότερο από ένα μήνα, μέσα στον Φεβρουάριο, θα ψηφιστεί «μια από τις πιο εμβληματικές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία της χώρας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση». Εμβληματική βέβαια είναι για τους θιασώτες της ιδιωτικής παιδείας και των ιδιωτικών συμφερόντων που θα σπεύσουν να κερδοσκοπήσουν αδρά και στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση παρέχοντας αμφιβόλου αξίας πτυχία και εκπαιδευτικές υπηρεσίες.

Ο Π. Μαρινάκης επανέλαβε τα γνωστά επιχειρήματα της κυβέρνησης όπως ότι ῇ ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων είναι προς το συμφέρον κυρίως των δημοσίων πανεπιστημίων, της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων ανθρώπων στη χώρα, ακόμα και για εκείνους που, είτε είναι φοιτητές, είτε έχουν φθάσει 30 – 40 ετών και κάνουν πορείες και καταλήψεις -καμία σχέση δηλαδή με τη φοιτητική κοινότητα- είναι υπέρ τους. Σε μία χώρα που έχει 40.000 Έλληνες, οι οποίοι σπουδάζουν στο εξωτερικό και είναι αυτός ο αριθμός μεγαλύτερος σε απόλυτο νούμερο, όχι μόνο αναλογικά με τον πληθυσμό, από τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη»

Εκανε λόγο για “μπάχαλο στο πανεπιστήμια” αναφερόμενος στους αγώνες των φοιτητών που πάνε κόντρα στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της. «Εμείς έχουμε πάρει την απόφαση με αυτό το μπάχαλο να τα βάλουμε, όχι για κάποιον εκδικητικό λόγο ή τιμωρητικό, σε καμία περίπτωση, αλλά γιατί είναι κάτι το οποίο πηγαίνει πολύ πίσω, πάρα πολλά χρόνια πίσω, και είναι ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών», είπε, ενώ διαμήνυσε ότι «όπου κληθούν οι αρχές, αυτονοήτως θα παρέμβουν και παρεμβαίνουν, άρα πρέπει και οι πρυτάνεις ν’ αξιολογήσουν τις καταστάσεις. Όπου κληθούν οι αρχές, παρεμβαίνουν. Το είδαμε και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο».

Δείτε επίσης – Φοιτητικό κίνημα και αγροτικές κινητοποιήσεις προκαλούν… αϋπνίες στο Μαξίμου

Για την εξεταστική περίοδο των φοιτητών

Σε ένα κρεσέντο αντιαριστερού λόγου κατηγόρησε την Αριστερα και την Κεντροαριστερα ότι διαχρονικά προσπαθούν να προκαλέσουν προβοκάτσιες στα πανεπιστήμια!

«Βασικός στόχος ασφαλείας είναι να σωθεί η εξεταστική και όπως είπα έχει δοθεί ένα πλήρες θεσμικό οπλοστάσιο από τον υπουργό Παιδείας για να το διασφαλίσουμε. Και σε κάθε περίπτωση, θα πω και κάτι ακόμα, είναι γνωστό ότι διαχρονικά ο χώρος της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς στα πανεπιστήμια κυρίως, και όχι μόνο, προσπαθεί να προκαλέσει προβοκάτσιες. Μην κοροϊδευόμαστε, όλες αυτές οι κινητοποιήσεις, που είναι στο ένα τρίτο σχεδόν των πανεπιστημίων, και όταν βλέπουμε και τον αριθμό των συμμετεχόντων είναι όλο και λιγότερος χρόνο με το χρόνο, είναι παρωχημένα αυτά τα αιτήματα. Υπάρχει διαρκής προσπάθεια του χώρου αυτού για προβοκάτσια, οπότε η κυβέρνηση τι θέλει; Να περάσει ο νόμος, να διασφαλιστεί η εξεταστική, να διασφαλίζεται προφανώς ο νόμος και να εφαρμόζεται παντού, όπου καλούνται οι Αρχές.»

Χαρακτήρισε δε τα πανεπιστήμια για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις… απόστημα!! Είπε συγκεκριμένα: «Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο μεγάλο απόστημα ανομίας, που μαζικά βρίσκεται στην ελληνική κοινωνία, είναι σε κάποια πανεπιστήμια -για να μη μηδενίζουμε, αυτό αφορά κάποια ιδρύματα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης- αυτή η κατάσταση δεν είναι οριζόντια σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και σε πάρα πολλά ιδρύματα έχουν εφαρμοστεί αποφάσεις κι έχουν γίνει και έφοδοι της Αστυνομίας, έχουν εκκενωθεί καταλήψεις και έχει βρεθεί μέσα πάρα πολύ βαρύ οπλοστάσιο και κυρίως όχι φοιτητές. Αυτοί που καταλαμβάνουν κυρίως τα πανεπιστήμια, δεν είναι φοιτητές.»

Πάντως οι φοιτητές συνεχίζουν αγωνιστικά και καλούν σε νέο μεγάλο συλλαλητήριο την επόμενη Πέμπτη 1η Φλεβάρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Δείτε επίσης – Τραμπουκισμοί της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στo ΕΚΠΑ – Φοιτήτρια που δέχτηκε επίθεση μιλάει στο documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter