Μασσαλία: Ο αρχηγός της Αστυνομίας κατά του ΠΑΟΚ – «Δεν τήρησαν τους χρόνους και τα σημεία συνάντησης»

Μασσαλία: Ο αρχηγός της Αστυνομίας κατά του ΠΑΟΚ – «Δεν τήρησαν τους χρόνους και τα σημεία συνάντησης»

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αρκετές περιοχές της Μασσαλίας μετατράπηκαν σε πεδίο επεισοδίων μεταξύ των οπαδών της Μαρσέιγ και του ΠΑΟΚ. Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον τοποθετήθηκε για τα συμβάντα οπαδικής βίας, αναφέροντας ότι δεν μπόρεσε να επιβλέψει και να φροντίσει για την τήρηση των μέτρων τάξης σε ότι αφορά στους φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά», επειδή δεν τήρησαν τους χρόνους και τα σημεία συνάντησης που είχαν συμφωνηθεί.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δέκα οπαδών για τα επεισόδια, ενώ τριάντα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τη ρίψη διαφόρων αντικειμένων, καπνογόνων και κροτίδων στο γήπεδο. Μέσω ανάρτησης στο Twitter, o επικεφαλής της Αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον, αναφέρθηκαν για όσα έγιναν πριν από τη διεξαγωγή του επεισοδιακού αγώνα:

«Η σύμπραξη δυνάμεων κατέστησε δυνατό τον έλεγχο των εκατοντάδων βίαιων υποστηρικτών που ήρθαν από την Ελλάδα χωρίς την επίβλεψη που υποσχέθηκε ο σύλλογός τους. Δεν τήρησαν τους χρόνους και τα σημεία συνάντησης, τα οποία τηρούν όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες όταν ταξιδεύουν. Επί 24 ώρες η αστυνομία περιόρισε ή απέφυγε επεισόδια που θα μπορούσαν να έχουν δραματικές συνέπειες.

Η αστυνομία αναζητά πάντα τις καλύτερες συνθήκες για ταξίδι για τους αντιπάλους οπαδούς, προτού εξετάσει τις απαγορεύσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι μόνο η έσχατη λύση. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι σε αυτήν την περίπτωση, τρεις εβδομάδες διαλόγου και γραπτών δεσμεύσεων από τον αντίπαλο σύλλογο δεν ήταν αρκετές για να αποτραπούν βίαιες και άσκοπες πράξεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.

Εκφράζω τη λύπη μου για αυτήν την κατάσταση που μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για όλους όσους θέλουν να δουν τα γήπεδα να δονούνται από τα τραγούδια όλων των αληθινών οπαδών του ποδοσφαίρου. Θα σταλεί από την αστυνομία στην UEFA αναλυτική αναφορά για όλες τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι τοπικές διοικητικές αρχές στο πλαίσιο αυτού του αγώνα».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter