Μαξίμου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας

Μαξίμου μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας

Ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται πανίσχυρος: Την πλειοψηφία την έχει στη Βουλή και αυτό του δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Είναι όμως έτσι;

Η αλήθεια είναι πως πλειοψηφίες δεν σημαίνει πάντα «μονοκούκι» και εξαρτάται από την ευαισθησία του κάθε θέματος.

Από την άλλη υπάρχει και το εκλογικό σώμα. Οι πολίτες με απλά λόγια που έχουν στο χέρι το ψηφοδέλτιο. Και αυτοί είναι εκείνοι που πλήττονται από τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά και από την έλλειψη μέτρων.

Από τη μία η ακρίβεια αλλά και οι μισθοί, οι συντάξεις, το κράτος Δικαίου, η Υγεία και η Παιδεία αλλά και οι εθνικές καταστροφές, συμπεριλαμβανομένων των φυσικών που προκαλούνται κατά πολύ από την ανυπαρξία του κράτους.

Πόση είναι η αντοχή των πολιτών και πόσο μπορούν να αφομοιώσουν τα ψέματα των Μέσων Ενημέρωσης που παρουσιάζουν την ευημερία σε αριθμούς που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα;

Από την άλλη, πόση είναι η ενότητα των βουλευτών μπροστά σε συγκεκριμένα νομοσχέδια, όπως για παράδειγμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο γάμος ομοφύλων;

Και πάμε στο πιο σύνθετο: Ποιο θα είναι το αποτύπωμα στην Κοινή Γνώμη ενός νομοσχεδίου ίδρυσης Ιδιωτικών Πανεπιστημίων παρακάμπτοντας στην ουσία το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 16) με επίκληση του άρθρου 28 περί διακρατικών συμφωνιών;

Και όλα αυτά βέβαια με το βασικό ερώτημα ποια θα είναι η αντίδραση και η κίνηση του εκλογικού σώματος προς άλλα κόμματα;

Δεν είναι τυχαία η προσπάθεια όλων (ναι όλων) των Μέσων Ενημέρωσης να προβάλουν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και να «διακωμωδήσουν» το νέο πρόεδρο ακολουθώντας σταθερά τη γνωστή τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων.

Το τελευταίο ωστόσο δείχνει το φόβο μιας διαφορετικής άποψης, μιας διαφορετικής προσωπικότητας και μάλιστα άσχετα αν ταιριάζει περισσότερο ή λιγότερο με την Αριστερά, που θα μπορούσε να απειλήσει το οικοδόμημα της κατασπατάλησης πόρων, της διαπλοκής και της διαφθοράς που έχουν οικοδομήσει.

Την καυτή πατάτα την έχει στα χέρια της η κυβέρνηση και επί του προκειμένου ο ρυθμιστής της στο Μέγαρο Μαξίμου ο οποίος γνωρίζει τις ισορροπίες αλλά και τις αναμενόμενες απώλειες.

Δεν είναι τυχαίο που ακόμα και η θέσπιση του γάμου ομοφύλων ζευγαριών εντός του έτους δεν επιβεβαιώνεται (μέχρι στιγμής) από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ και το θέμα της ίδρυσης των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων -ο σχετικός νόμος- δεν έχει ανακοινωθεί. Μετράνε τις φθορές.

Ακροβατούν επίσης με τους ελεύθερους επαγγελματίες που προσπαθούν να φορολογήσουν οριζόντια και να αποφύγουν τους ελέγχους, αφού θεωρούν πως οι «πλούσιοι» και φοροδιαφεύγοντες είναι ψηφοφόροι τους!

Και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο που η κυβέρνηση μέσω του ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης προσπαθεί συνεχώς να προβάλει τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ και να «κλαδέψουν» τον επικεφαλής.

Εξ άλλου, είναι αυτοί που τροφοδοτούν το ότι οι προεδρικοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καν ιδεολογία. Είναι εκείνοι που ζητούν «αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ όταν αιωνίως μισούσαν ό,τι «αριστερό»!

Είναι αυτοί που που δεν έχουν καν ιδεολογία.

Ή μάλλον η μόνη ιδεολογία που έχουν δεν έχει σχέση με τους πολλούς, αλλά με το χρήμα και τα συμφέροντα της τσέπης τους.

Και ταυτόχρονα ξέρουν πως η εξουσία δεν είναι παντοτινή και έχει ημερομηνία λήξης.

Ίσως και το μόνο που θέλουν να προλάβουν είναι να κάνουν το δικό τους ταμείο, γιατί όλα έχουν ημερομηνία λήξης και φθοράς.

Και τα πρώτα καμπανάκια έχουν ηχήσει!

Υ.Γ. Η μόνη πιθανότητα αυτή η χώρα να γίνει κράτος είναι αν βρεθεί κάποιος να «σπάσει αυγά» και να κυνηγήσει τον πλούτο εκεί που υπάρχει, δημιουργώντας ελεγκτικούς μηχανισμούς χωρίς να φοβάται το πολιτικό κόστος…

Διαβάστε επίσης:

Μετά από τέσσερις ημέρες ο Δένδιας ζήτησε έρευνα για το Αντιτορπιλικό «Βέλος»

Τι είναι το ναρκωτικό «σίσα» που έστειλε την 16χρονη στην εντατική (Video)

Τραβούν χειρόφρενο τα ταξί την Τετάρτη – 24ωρη απεργία για το φορολογικό νομοσχέδιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter