Μαύρη Θάλασσα: Σε περιοχή «πολεμικού κινδύνου» έξι λιμάνια

Μαύρη Θάλασσα: Σε περιοχή «πολεμικού κινδύνου» έξι λιμάνια

Έξι ρωσικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα βρίσκονται σε «περιοχή πολεμικού κινδύνου», προειδοποιεί την ίδια ώρα η ουκρανική υπηρεσία για τη ναυτιλία και τις υδρογραφικές υπηρεσίες.

Η προειδοποίηση ισχύει για τα λιμάνια της Ανάπα, του Νοβοροσίσκ, του Γκελεντζίκ, του Τουάπσε, του Σότσι και του Ταμάν.
Στο Νοβοροσίσκ φέρεται να βρισκόταν το ρωσικό πλοίο «Olenegorsky Gornyak» εναντίον του οποίου χρησιμοποιήθηκαν 450 κιλά TNT, τη νύχτα της 3ης προς 4ης Αυγούστου, Οι βρετανικές υπηρεσίες μιλούν για το μεγαλύτερο πλήγμα μετά τη βύθιση του καταδρομικού «Moskva» στις 13 Απριλίου 2022.

Νέα ουκρανική επίθεση σε ρωσικό πλοίο

Υπενθυμίζεται πως μία ημέρα μετά την ουκρανική επίθεση με drone σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, έρχεται και δεύτερη από μη επανδρωμένο θαλάσσιο drone που χτύπησε ρωσικό πετρελαιοφόρο, στα Στενά του Κερτς, κοντά στην γέφυρα της Κριμαίας. Στην παραδοχή πως οι διαδοχικές επιθέσεις με θαλάσσια drones κατά ρωσικών πλοίων είναι ενορχηστρωμένες από το Κίεβο, προχώρησε ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Ουκρανίας (SBU), τονίζοντας σε σχετική ανάρτηση στο Telegram πως «οι ειδικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας είναι απολύτως νόμιμες».

Η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών ανέφερε πως το μηχανοστάσιο του ρωσικού δεξαμενοπλοίου SIG υπέστη ζημιές κοντά στην Κριμαία ως αποτέλεσμα επίθεσης από μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (θαλάσσιο drone).

Σύμφωνα με τους Moscow Times, το δεξαμενόπλοιο SIG, στο οποίο έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις επειδή προμήθευσε καύσιμα στις ρωσικές δυνάμεις που είχαν πάει να βοηθήσουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter