«Μαύρο» στην ενημέρωση από τον «γαλάζιο» πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ

«Μαύρο» στην ενημέρωση από τον «γαλάζιο» πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ
Πηγή φωτογραφίας: trikalaidees

Με κάθε τρόπο και εντελώς απροκάλυπτα η αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να ελέγχει οποιαδήποτε άποψη δεν είναι αρεστή ή αντιτίθεται σε αυτή. Συγκεκριμένα, μετά την προσπάθεια στραγγαλισμού δημοσιογραφικών οργανισμών που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση, όπως το Documento, επιχειρείται λογοκρισία των εργαζομένων στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, με ωμή παρέμβαση του «γαλάζιου» προέδρου του ΚΕΘΕΑ.

Διαβάστε επίσης: Εγκληματική ομάδα στην ΑΑΔΕ, προσπαθεί να εξοντώσει το Documento με εντολή Μαξίμου

Συγκεκριμένα, ο «γαλάζιος άριστος» και διορισμένος σε έμμισθη θέση, Χρίστος Χ. Λιάπης, απείλησε, σύμφωνα με καταγγελία, εργαζόμενη ότι εάν δεν αφαιρεθούν από τις διαδικτυακές σελίδες του φορέα δημοσιεύματα, ψηφίσματα ή θέσεις που αντιτάσσονται στην κυβερνητική απόφαση δημιουργίας του Ενιαίου Φορέα Πρόληψης και Καταπολέμησης των Εξαρτήσεων, «θα πρέπει να θεωρήσεις πως θέτεις τον εαυτό σου εκτός των καθηκόντων της Υπεύθυνης του Τμήματος Ενημέρωσης…».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων, ο κ. Λιάπης ζήτησε μέσω υπηρεσιακού email από εργαζόμενη που είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση του ΚΕΘΕΑ να αφαιρεθεί από τις διαδικτυακές σελίδες του φορέα οποιοδήποτε «δημοσίευμα, ψήφισμα ή θέση αντιτάσσεται στην κυβερνητική απόφαση δημιουργίας του Ενιαίου Φορέα Πρόληψης και Καταπολέμησης των Εξαρτήσεων, η δημιουργία του οποίου συνεπάγεται τη διοικητική συνένωση του ΚΕΘΕΑ με τους ομόλογους φορείς απεξάρτησης», υπό τη μορφή τελεσιγράφου. Της τόνισε πως εάν οι «συγκεκριμένες αναρτήσεις ή άλλες ανάλογές τους σε ύφος, ιδεολογικό τόνο και περιεχόμενο παραμείνουν προσβάσιμες από τους επισκέπτες των ιστοτόπων του επίσημου ΚΕΘΕΑ πέραν της 11.00 π.μ. της Τετάρτης, 6/12/2023, τότε θα πρέπει να θεωρήσεις πως θέτεις τον εαυτό σου εκτός των καθηκόντων της Υπεύθυνης του Τμήματος Ενημέρωσης…».

Ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ (που είναι ΝΠΙΔ) ζητά να αφαιρεθούν αναρτήσεις, όπως το υπόμνημα που υπέβαλαν όλοι οι επιστημονικά υπεύθυνοι των θεραπευτικών προγραμμάτων και τομέων του ΚΕΘΕΑ μέχρι και στη Βουλή, το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ και πολλά ψηφίσματα που έχουν εκδώσει δήμοι και φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Μάλιστα, σε άλλο σημείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων ο Πρόεδρος, το ζητάει αυτό επειδή το ΚΕΘΕΑ «εκφράζεται μόνον από την ορισμένη από τη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας, Διοίκησή του», καταλήγοντας πως με την επιστροφή του από το εξωτερικό «θα συζητήσουμε και δια ζώσης τα ανωτέρω».

Φαίνεται, πως οι αναρτήσεις ενόχλησαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία, αφού κατάργησε το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, έρχεται τώρα να το ισοπεδώσει.

Διαβάστε επίσης:

Εταιρεία «δολοφόνων» με «πιστόλια» κύκλωμα εφοριακών

Εργαζόμενοι στο Documento: Οχι στην καθεστωτική επιχείρηση φίμωσης των Μέσων μας

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης του Documento

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τον μαφιόζικο «στραγγαλισμό» του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter