Μαυρουδή, Κυριάκο, άντε παραπέρα…

Μαυρουδή, Κυριάκο, άντε παραπέρα…

Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Είναι ικανοί να επικαλεστούν οτιδήποτε προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους. Αυτήν τη φορά θεώρησαν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Documento για να «απαντήσουν» στο «Βήμα». Την αρχή έκανε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Τα πιο σκληρά αντιπολιτευόμενα μέσα στην κυβέρνηση, ακραία αντιπολιτευόμενα μέσα, η εφημερίδα Documento θα σας πω εγώ συγκεκριμένα, που ξέρουν όλοι τη σχέση που έχει η εφημερίδα αυτή με την κυβέρνηση και πόσο επιθετική είναι και ακραία σκληρή, πάντοτε ένα τηλέφωνο πριν, για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το κάνουνε. Τι τηλέφωνο; Ξέρετε, θα δημοσιεύσουμε αυτό, την άποψή σας. Αυτό το τηλέφωνο» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το βράδυ από το βήμα της Βουλής ο Μητσοτάκης. «Για να μιλήσουμε λίγο και για δημοσιογραφική δεοντολογία –να το πούμε κι αυτό–, ότι μέχρι και εφημερίδες με τις οποίες έχουμε βρεθεί πολύ σκληρά απέναντι, όπου έχουμε καταλήξει… ναι, ναι, με κάποιες από αυτές έχουμε καταλήξει και στα δικαστήρια, κατά κανόνα παίρνουν τηλέφωνο δυο τρεις μέρες πριν να πουν ποια είναι η άποψη της κυβέρνησης» δήλωσε επί λέξει ο πρωθυπουργός.

Αστειότητες και ψεύδη. Αστειότητες γιατί το δημοσίευμα του «Βήματος» περί μονταζιέρας ήταν δημοσιογραφικά απολύτως εντός των κανόνων δεοντολογίας καθώς το ρεπορτάζ διέθετε όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις, άρα δεν υπήρχε λόγος επιβεβαίωσης ή διασταύρωσης των δεδομένων αυτών.

Ψεύδη καθώς η ίδια εφημερίδα, ο ίδιος συντάκτης, μία εβδομάδα νωρίτερα, την Κυριακή 17 Μαρτίου, στις σελίδες 24-25 δημοσίευσε το ίδιο ρεπορτάζ. Αρα στην κυβέρνηση γνώριζαν το περιεχόμενο του δημοσιεύματος που προκάλεσε σεισμό στις 24 Μαρτίου.

Στα δικά μας τώρα. Τι συνέβη ξαφνικά και οι Βορίδης, Μητσοτάκης επαινούν το Documento για τήρηση της δεοντολογίας; Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάει για δεοντολογία η κυβέρνηση που φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την ενημέρωση 107. Η κυβέρνηση που ήθελε να κλείσει τον εκδότη του Documento στη φυλακή για το σκάνδαλο Novartis. Ο πρωθυπουργός που μας αποκαλούσε από το βήμα της Βουλής «υπόκοσμο και συμμορία». Η κυβέρνηση που έκοψε από τη λίστα Πέτσα και κάθε χρηματοδότηση το Documento. Η κυβέρνηση που σταμάτησε κάθε κρατική διαφήμιση στην εφημερίδα. Ο Μητσοτάκης που υποχρέωσε τις τράπεζες να μη δίνουν διαφημίσεις στο Documento. Η κυβέρνηση που πολύ πρόσφατα μέσω της μαφίας της ΑΑΔΕ καταλόγισε υπέρογκο πρόστιμο στο Documento γιατί έκανε εκπτώσεις (παγκόσμια πρακτική των ΜΜΕ) στις διαφημίσεις!

Γι’ αυτό σας λέω, δεν ορρωδούν προ ουδενός. Είναι ικανοί να επικαλεστούν, να πουν, να εφεύρουν οτιδήποτε προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους πιο χθόνιους σκοπούς τους. Είναι ικανοί να επικαλεστούν ακόμη και τους εξωγήινους του Υμηττού. Αλλά αυτό το έχουν ήδη κάνει. Μαυρουδή, Κυριάκο, άντε παραπέρα…

Διαβάστε επίσης:

Ο ξαφνικός έρωτας του Μητσοτάκη για το Documento και άλλες ιστορίες

Όμηρος του alter ego του ο Μητσοτάκης

Τα κομμένα «δεξιά χέρια» του Κυριάκου

Χτυπάνε το avatar του πρωθυπουργού

Τέμπη: Ιδού τα 20 φορτηγά χώμα από τον τόπο του εγκλήματος

Κωνσταντινούπολη: Πανηγυρισμοί μετά τη νίκη Ιμάμογλου – «Αυτή δεν είναι παρά μόνο η αρχή» (Photos)

Πρωταπριλιά: Τα «μακαρονόδεντρα» του BBC, οι «ιπτάμενοι πιγκουίνοι» και η εισβολή… τεράτων στο Σικάγο (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter