Μαζικές αγωγές ετοιμάζουν κάτοχοι ομολόγων της Credit Suisse για τις απώλειες μετά το deal με την UBS

Μαζικές αγωγές ετοιμάζουν κάτοχοι ομολόγων της Credit Suisse για τις απώλειες μετά το deal με την UBS

Το ενδεχόμενο νομικής προσφυγής μετά την «εξαφάνιση» ομολόγων AT1 αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Credit Suisse, στο πλαίσιο της πώλησης της τελευταίας στη UBS ετοιμάζουν κάτοχοι ομολόγων της πάλαι ποτέ κραταιάς ελβετικής τράπεζας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNBC η ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι τίτλοι AT1, που θεωρούνται ευρέως ως σχετικά ριψοκίνδυνες επενδύσεις, θα απομειωθούν στο μηδέν, ενώ οι επενδυτές μετοχών θα λάβουν πληρωμές ως μέρος της εξαγοράς, γεγονός που εξόργισε τους κατόχους ομολόγων.

Η δικηγορική εταιρεία Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, με έδρα την Καλιφόρνια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συγκέντρωσε μια «ομάδα δικηγόρων από την Ελβετία, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο», μετά τη συμφωνία διάσωσης.

«Αυτή η ομάδα βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με ορισμένους κατόχους ομολόγων AT1 της Credit Suisse, σχετικά με τις πιθανές νομικές ενέργειες που μπορεί να έχουν στη διάθεσή τους μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης μεταξύ της UBS και της Credit Suisse», ανέφερε μεταξύ άλλων η εταιρεία.

Στο ίδιο ρεπορτάζ σημειώνεται πως η εταιρεία αντιπροσώπευε προηγουμένως τους κατόχους ομολόγων μετά την πώληση της ισπανικής τράπεζας Banco Popular στην Banco Santander έναντι 1 ευρώ το 2017, η οποία επίσης μείωσε τα ομόλογα AT1 στο μηδέν.

Την ίδια στιγμή έκδηλη είναι η οργή των πολιτών στην Ελβετία για την απληστία των διευθυντών της Credit Suisse, όπως γράφει η «Tages-Anzeiger». Η ελβετική εφημερίδα υπολόγισε ότι παρόλο που η Credit Suisse είχε  σωρευτική ζημία 3,2 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από το 2013, τα κορυφαία στελέχη έβαλαν στην τσέπη 32 δισεκατομμύρια φράγκα σε μπόνους, την ίδια περίοδο. «Αυτή η απληστία είναι άσβεστη – ακόμα και τώρα οι μάνατζερ εξακολουθούν να παλεύουν για τα τελευταία τους μπόνους», σημειώνει επίσης η γερμανική εφημερίδα Munchner Merkur.

Πηγή: CNBC, AFP

Διαβάστε επίσης:

Στις πλάτες των Ελβετών η διάσωση της Credit Suisse

Κρίση Τραπεζών: Προ των πυλών προσφυγές για το deal Credit Suisse – UBS

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter