Με «εμπόδια» για τους ανεμβολίαστους «ξορκίζει» τα lockdown η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με «εμπόδια» για τους ανεμβολίαστους «ξορκίζει» τα lockdown η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Κλιμακώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την πίεση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν βάζοντας νέα εμπόδια για όσους δεν το έχουν κάνει ήδη.

Τη στιγμή που… ξορκίζουν το ενδεχόμενο ενός lockdown, η κυβέρνηση, με τις γνωστές παλινωδίες, δεν έχει καταφέρει να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα των εμβολιασμών, προκειμένου να χτιστεί ένα «τείχος» ανοσίας κυρίως απέναντι στη μετάλλαξη «Δέλτα», όπως λένε οι ειδικοί.

Όπως φάνηκε και στην ενημέρωση της Πέμπτης, τα κυβερνητικά χείλη, προς ώρας, απορρίπτουν τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, αντί να πείσει τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, σπεύδει να βάλει εμπόδια σε όσους για οποιοδήποτε λόγο έχουν επιλέξει να μην το κάνουν, αρχής γεγομένης για τις μετακινήσεις στα νησιά.

Συγκεκριμένα, στην ενημέρωση ανακοινώθηκαν τιμωρητικά μέτρα κατά των ανεμβολίαστων και με τη… βούλα της επιτροπής.

Οι νέες αποφάσεις

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου θα απαιτείται για τις μετακινήσεις στα νησιά θα απαιτούνται:

  • Για τους ενήλικες: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, ενώ για τους ανεμβολίαστους είτε αρνητικό αποτέλεσμα PCR (τις τελευταίες 72 ώρες) ή αρνητικό αποτέλεσμα rapid test (τις τελευταίες 48 ώρες)
  • Για ανήλικους 12-17 ετών οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test. Oι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.

Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

Οι εξαιρέσεις

Από το μέτρο εξαιρούνται η Εύβοια, η Λευκάδα και η Σαλαμίνα, αλλά και

1) Όσοι μετακινούνται μεταξύ διαφορετικών νησιωτικών Περιφερειακών Ενοτήτων για λόγους εργασίας σε καθημερινή βάση με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) όπως ήδη ισχύει.
2) Όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

Δείτε επίσης: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού στα νησιά από 5 Ιουλίου – Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter