Με Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Με Γιάννη Αντετοκούνμπο η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ

Τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος. Μάλιστα, ο «προσωπικός προπονητής» του Γιάννη στους Μιλγουόκι Μπακς, Τζος Όπενχαϊμερ, θα προστεθεί στο τιμ του Δημήτρη Ιτούδη, ώστε να συνεχίσει να δουλεύει με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.

«Ο Γιάννης επειδή τον γνωρίζω και προσωπικά είναι ένας άνθρωπος που υπεραγαπά την Εθνική ομάδα. Είναι ένας αθλητής που αγαπάει πολύ την Ελλάδα και αυτό θέλουμε να το τονίσουμε», είπε ο Λιόλιος, σε συνέντευξή του στην EΡΑ Σπορ. «Φυσικά και θα είναι μαζί μας στο Eurobasket ο Γιάννης, άλλωστε το δήλωσε και ο ίδιος πριν από δύο ημέρες εμμέσως. Θα είναι το Σεπτέμβριο στο Eurobasket μαζί μας και αυτό μας βοηθάει όλους όσους ασχολούμαστε την Εθνική ομάδα, αλλά κυρίως τους Έλληνες να είμαστε όλοι μία γροθιά για να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στην διοργάνωση».

Σχετικά με την παρουσία του Όπενχαϊμερ, που πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και δουλεύει με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο, ο Λιόλιος είπε ότι: «Οι Μπακς είναι ένας ολόκληρος οργανισμός με τους οποίους έχουμε εξαιρετικές σχέσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παίκτες που ανήκουν σε άλλους οργανισμούς όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός ή άλλες ομάδες. Η ΕΟΚ πρέπει να έχει σχέσεις συνεργασίας και όλοι να καταλαβαίνουν το όφελος που μπορούν να έχουν όταν είμαστε ενωμένοι και ξέρουν πως ο ένας σέβεται τον άλλον. Είναι σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης». Στο τιμ της Εθνικής Ανδρών θα προστεθούν επίσης ο Στέφανος Τριαντάφυλλος και ο Μάριος Μπατής.

Ο πρώτος φιλικός αγώνας της «επίσημης αγαπημένης» θα διεξαχθεί στις 9 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Κόσμου Ισπανία. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά δύο μέρες αργότερα στη Μαδρίτη. Στο τουρνουά «Ακρόπολις», που προγραμματίστηκε για τις 19-21 Αυγούστου, θα συμμετάσχουν Ελλάδα, Γεωργία, Τουρκία και Πολωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter